Pečený losos s jarní zeleninou
Ingredience
4 | mrkve |
5 | stonků řapíkatého celeru |
2 | červené cibule |
1 | bílá ředkev |
13 | ředkviček |
1 | pórek |
sůl | |
pepř | |
4 | lžíce olivového oleje |
800 g | lososa z Rybího trhu Albert |
1 | lžička mleté papriky |
1 | lžička sušeného česneku |
½ | lžičky chilli koření |
½ | lžičky sušeného tymiánu |
½ | lžičky sušeného oregana |
1 | lžíce třtinového cukru |
40 g | másla |
2 | citrony NP Bio |
Postup přípravy
1. Všechnu zeleninu omyjte a očistěte. Mrkve podélně překrojte na poloviny, řapík celeru přepulte a cibule rozkrojte na čtvrtiny. Ředkev nakrájejte na silnější plátky, ředkvičky na poloviny a pórek přepulte a naporcujte na 6 cm dlouhé kusy. Zeleninu dejte na plech, osolte, opepřete, pokapejte 2 lžícemi oleje a promíchejte. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C 20 minut.
2. Lososa naporcujte na 5 cm široké porce. Z obou stran ho potřete olejem. V misce smíchejte všechno koření a cukr a lososa ve směsi obalte.
3. V rozpálené pánvi na lžíci oleje a rozehřátém másle opečte lososa na středním stupni ohřevu. Lososa přelévejte máslem, až koření ztmavne a ryba zkřehne. Pak lososa polijte citronovou šťávou z 1 citronu a filety přendejte na plech k zelenině. Nechte vše 4 minuty dotáhnout v troubě.
4. Po dopečení ozdobte pokrm plátky z dobře omytého citronu a ihned podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY