Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pečený králík s červenou řepou

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Pečený králík s červenou řepou

Co budete potřebovat

1 chlazený králík
2 červené řepy
4 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
200 g rajčatového pyré
1 česnek
100 ml bílého vína
3 snítky čerstvého tymiánu
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
sůl, pepř
100 ml zeleninového vývaru
300 g jasmínové rýže
1 citron
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Králíka ostrým nožem naporcujte. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na kostky.
2. V hrnci rozpalte olej a maso v něm zprudka osmažte ze všech stran. Vyjměte, vsypte najemno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přimíchejte řepu, rajčatové pyré, rozmělněný česnek, podlijte bílým vínem a vložte koření. Vraťte maso, osolte a opepřete. Přiklopte a pečte 1 hodinu v troubě rozehřáté na 160 °C.
3. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
4. Maso odkryjte, podlijte vývarem a dopékejte dozlatova 20 minut na 180 °C. Po upečení vyjměte bylinky.
5. Podávejte s rýží, kouskem citronu a petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený králík s červenou řepou

Hlavní chod Snadné Maso Bezlepkové Bez laktózy Magazín 1/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 2 (1)

Co budete potřebovat

1 chlazený králík
2 červené řepy
4 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
200 g rajčatového pyré
1 česnek
100 ml bílého vína
3 snítky čerstvého tymiánu
6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
5 kuliček jalovce
sůl, pepř
100 ml zeleninového vývaru
300 g jasmínové rýže
1 citron
1 hrst hladkolisté petrželky

Jak na to?

1. Králíka ostrým nožem naporcujte. Červenou řepu oloupejte a nakrájejte na kostky.
2. V hrnci rozpalte olej a maso v něm zprudka osmažte ze všech stran. Vyjměte, vsypte najemno pokrájenou cibuli a restujte dozlatova. Přimíchejte řepu, rajčatové pyré, rozmělněný česnek, podlijte bílým vínem a vložte koření. Vraťte maso, osolte a opepřete. Přiklopte a pečte 1 hodinu v troubě rozehřáté na 160 °C.
3. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
4. Maso odkryjte, podlijte vývarem a dopékejte dozlatova 20 minut na 180 °C. Po upečení vyjměte bylinky.
5. Podávejte s rýží, kouskem citronu a petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty