×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečený hovězí krk s česnekem

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Pečený hovězí krk s česnekem

Co budete potřebovat

1,2 kg hovězího krku
10 stroužků česneku,
oloupaných a podélně rozpůlených
2 lžičky hrubé soli
½ lžičky čerstvě mletého pepře
2 lžíce rostlinného oleje
1 větší cibule, nasekaná
2 mrkve, nakrájené na větší pruhy
¼ většího celeru, nakrájená
na větší kousky
červené víno (nemusí být)

Jak na to?

Tenkým ostrým nožem udělejte do masa 20 zářezů a do každého vložte co nejhlouběji půlku česnekového stroužku. Maso osolte a opepřete.
V hlubokém kastrolu s poklicí rozehřejte na vyšším plameni olej. Maso opečte ze všech stran dozlatova, 4–6 minut po každé straně. Přidejte cibuli, mrkev a celer a 200 ml vody. Přiklopte, snižte plamen; nechte zvolna dusit 3–3½ hodiny, občas maso otočte. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vínem, v hrnci by vždy mělo být trochu tekutiny.
Když je maso měkké, vyndejte ho na prkénko a nechte 10 minut odpočívat. Pečeni nakrájejte na plátky a podávejte přelitou šťávou z hrnce a s čerstvým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený hovězí krk s česnekem

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1,2 kg hovězího krku
10 stroužků česneku,
oloupaných a podélně rozpůlených
2 lžičky hrubé soli
½ lžičky čerstvě mletého pepře
2 lžíce rostlinného oleje
1 větší cibule, nasekaná
2 mrkve, nakrájené na větší pruhy
¼ většího celeru, nakrájená
na větší kousky
červené víno (nemusí být)

Jak na to?

Tenkým ostrým nožem udělejte do masa 20 zářezů a do každého vložte co nejhlouběji půlku česnekového stroužku. Maso osolte a opepřete.
V hlubokém kastrolu s poklicí rozehřejte na vyšším plameni olej. Maso opečte ze všech stran dozlatova, 4–6 minut po každé straně. Přidejte cibuli, mrkev a celer a 200 ml vody. Přiklopte, snižte plamen; nechte zvolna dusit 3–3½ hodiny, občas maso otočte. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vínem, v hrnci by vždy mělo být trochu tekutiny.
Když je maso měkké, vyndejte ho na prkénko a nechte 10 minut odpočívat. Pečeni nakrájejte na plátky a podávejte přelitou šťávou z hrnce a s čerstvým pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty