×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečený hovězí krk s česnekem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Pečený hovězí krk s česnekem

Co budete potřebovat

1,2 kg hovězího krku
10 stroužků česneku,
oloupaných a podélně rozpůlených
2 lžičky hrubé soli
½ lžičky čerstvě mletého pepře
2 lžíce rostlinného oleje
1 větší cibule, nasekaná
2 mrkve, nakrájené na větší pruhy
¼ většího celeru, nakrájená
na větší kousky
červené víno (nemusí být)

Jak na to?

Tenkým ostrým nožem udělejte do masa 20 zářezů a do každého vložte co nejhlouběji půlku česnekového stroužku. Maso osolte a opepřete.
V hlubokém kastrolu s poklicí rozehřejte na vyšším plameni olej. Maso opečte ze všech stran dozlatova, 4–6 minut po každé straně. Přidejte cibuli, mrkev a celer a 200 ml vody. Přiklopte, snižte plamen; nechte zvolna dusit 3–3½ hodiny, občas maso otočte. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vínem, v hrnci by vždy mělo být trochu tekutiny.
Když je maso měkké, vyndejte ho na prkénko a nechte 10 minut odpočívat. Pečeni nakrájejte na plátky a podávejte přelitou šťávou z hrnce a s čerstvým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený hovězí krk s česnekem

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1,2 kg hovězího krku
10 stroužků česneku,
oloupaných a podélně rozpůlených
2 lžičky hrubé soli
½ lžičky čerstvě mletého pepře
2 lžíce rostlinného oleje
1 větší cibule, nasekaná
2 mrkve, nakrájené na větší pruhy
¼ většího celeru, nakrájená
na větší kousky
červené víno (nemusí být)

Jak na to?

Tenkým ostrým nožem udělejte do masa 20 zářezů a do každého vložte co nejhlouběji půlku česnekového stroužku. Maso osolte a opepřete.
V hlubokém kastrolu s poklicí rozehřejte na vyšším plameni olej. Maso opečte ze všech stran dozlatova, 4–6 minut po každé straně. Přidejte cibuli, mrkev a celer a 200 ml vody. Přiklopte, snižte plamen; nechte zvolna dusit 3–3½ hodiny, občas maso otočte. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vínem, v hrnci by vždy mělo být trochu tekutiny.
Když je maso měkké, vyndejte ho na prkénko a nechte 10 minut odpočívat. Pečeni nakrájejte na plátky a podávejte přelitou šťávou z hrnce a s čerstvým pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty