×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený hovězí krk s česnekem

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí...
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché...
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Pečený hovězí krk s česnekem

Co budete potřebovat

1,2 kg hovězího krku
10 stroužků česneku,
oloupaných a podélně rozpůlených
2 lžičky hrubé soli
½ lžičky čerstvě mletého pepře
2 lžíce rostlinného oleje
1 větší cibule, nasekaná
2 mrkve, nakrájené na větší pruhy
¼ většího celeru, nakrájená
na větší kousky
červené víno (nemusí být)

Jak na to?

Tenkým ostrým nožem udělejte do masa 20 zářezů a do každého vložte co nejhlouběji půlku česnekového stroužku. Maso osolte a opepřete.
V hlubokém kastrolu s poklicí rozehřejte na vyšším plameni olej. Maso opečte ze všech stran dozlatova, 4–6 minut po každé straně. Přidejte cibuli, mrkev a celer a 200 ml vody. Přiklopte, snižte plamen; nechte zvolna dusit 3–3½ hodiny, občas maso otočte. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vínem, v hrnci by vždy mělo být trochu tekutiny.
Když je maso měkké, vyndejte ho na prkénko a nechte 10 minut odpočívat. Pečeni nakrájejte na plátky a podávejte přelitou šťávou z hrnce a s čerstvým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený hovězí krk s česnekem

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1,2 kg hovězího krku
10 stroužků česneku,
oloupaných a podélně rozpůlených
2 lžičky hrubé soli
½ lžičky čerstvě mletého pepře
2 lžíce rostlinného oleje
1 větší cibule, nasekaná
2 mrkve, nakrájené na větší pruhy
¼ většího celeru, nakrájená
na větší kousky
červené víno (nemusí být)

Jak na to?

Tenkým ostrým nožem udělejte do masa 20 zářezů a do každého vložte co nejhlouběji půlku česnekového stroužku. Maso osolte a opepřete.
V hlubokém kastrolu s poklicí rozehřejte na vyšším plameni olej. Maso opečte ze všech stran dozlatova, 4–6 minut po každé straně. Přidejte cibuli, mrkev a celer a 200 ml vody. Přiklopte, snižte plamen; nechte zvolna dusit 3–3½ hodiny, občas maso otočte. Podle potřeby podlévejte vodou nebo vínem, v hrnci by vždy mělo být trochu tekutiny.
Když je maso měkké, vyndejte ho na prkénko a nechte 10 minut odpočívat. Pečeni nakrájejte na plátky a podávejte přelitou šťávou z hrnce a s čerstvým pečivem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Asijská kuřecí křídla
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Báječně jednoduché sous vide
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké
Bezlepkové linecké

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat