×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený hovězí krk na víně

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Pečený hovězí krk na víně

Co budete potřebovat

800 g hovězího krku nebo žeber
sůl a pepř
olivový olej
1 střední mrkev, nakrájená na plátky
1 cibule, nakrájená na půlkolečka
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
3 lžíce švestkových povidel
1 větvička rozmarýnu
8 větviček tymiánu
100 ml červeného vína

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 150 °C. Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete. Na rozpáleném oleji v kastrolu, který se hodí do trouby, ho opečte ze všech stran. Vyndejte maso, na výpeku opečte nejprve cibuli a česnek a pak přidejte mrkev a celer s tymiánem, rozmarýnem, povidla a zalijte červeným vínem. Maso vraťte k zelenině, podlijte 200 ml vody a zakryjte poklicí. Pečte v troubě 3 a půl hodiny, maso občas podlijte trochou vody. Maso vyndejte z pekáčku, šťávu propasírujte přes cedník. Podávejte například s noky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený hovězí krk na víně

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (13)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

800 g hovězího krku nebo žeber
sůl a pepř
olivový olej
1 střední mrkev, nakrájená na plátky
1 cibule, nakrájená na půlkolečka
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
3 lžíce švestkových povidel
1 větvička rozmarýnu
8 větviček tymiánu
100 ml červeného vína

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 150 °C. Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete. Na rozpáleném oleji v kastrolu, který se hodí do trouby, ho opečte ze všech stran. Vyndejte maso, na výpeku opečte nejprve cibuli a česnek a pak přidejte mrkev a celer s tymiánem, rozmarýnem, povidla a zalijte červeným vínem. Maso vraťte k zelenině, podlijte 200 ml vody a zakryjte poklicí. Pečte v troubě 3 a půl hodiny, maso občas podlijte trochou vody. Maso vyndejte z pekáčku, šťávu propasírujte přes cedník. Podávejte například s noky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty