×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečený hovězí krk na víně

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Pečený hovězí krk na víně

Co budete potřebovat

800 g hovězího krku nebo žeber
sůl a pepř
olivový olej
1 střední mrkev, nakrájená na plátky
1 cibule, nakrájená na půlkolečka
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
3 lžíce švestkových povidel
1 větvička rozmarýnu
8 větviček tymiánu
100 ml červeného vína

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 150 °C. Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete. Na rozpáleném oleji v kastrolu, který se hodí do trouby, ho opečte ze všech stran. Vyndejte maso, na výpeku opečte nejprve cibuli a česnek a pak přidejte mrkev a celer s tymiánem, rozmarýnem, povidla a zalijte červeným vínem. Maso vraťte k zelenině, podlijte 200 ml vody a zakryjte poklicí. Pečte v troubě 3 a půl hodiny, maso občas podlijte trochou vody. Maso vyndejte z pekáčku, šťávu propasírujte přes cedník. Podávejte například s noky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený hovězí krk na víně

Hlavní chod Snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (13)

Co budete potřebovat

800 g hovězího krku nebo žeber
sůl a pepř
olivový olej
1 střední mrkev, nakrájená na plátky
1 cibule, nakrájená na půlkolečka
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
3 lžíce švestkových povidel
1 větvička rozmarýnu
8 větviček tymiánu
100 ml červeného vína

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 150 °C. Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete. Na rozpáleném oleji v kastrolu, který se hodí do trouby, ho opečte ze všech stran. Vyndejte maso, na výpeku opečte nejprve cibuli a česnek a pak přidejte mrkev a celer s tymiánem, rozmarýnem, povidla a zalijte červeným vínem. Maso vraťte k zelenině, podlijte 200 ml vody a zakryjte poklicí. Pečte v troubě 3 a půl hodiny, maso občas podlijte trochou vody. Maso vyndejte z pekáčku, šťávu propasírujte přes cedník. Podávejte například s noky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty