×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený černý kořen se zázvorem a medem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečený černý kořen se zázvorem a medem

Co budete potřebovat

450 g černého kořene, oloupaného
100 g zázvoru
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
½ lžičky dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
30 g másla
1 lžíce medu

Jak na to?

Černý kořen nakrájím na kusy dlouhé asi 8 centimetrů a dusím je na páře, až začnou měknout. Oloupám zázvor a škrabkou ho nakrájím na proužky. V míse promíchám zázvor, citronovou kůru a hořčici s olivovým olejem, osolím, přidám černý kořen a znovu promíchám. Vše rozložím do zapékací mísy, přikryju alobalem a v troubě předehřáté na 160 °C hodinu peču. Po hodině sundám alobal, troubu zesílím na 180 °C a peču dalších 40 minut. V půlce pečení černý kořen obrátím. Nakonec přidám do zapékací mísy máslo a med, promíchám a vrátím do trouby na 10 minut, až kořen zkaramelizuje. Podávám jako přílohu nebo s bramborami jako samostatné jídlo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený černý kořen se zázvorem a medem

Snadné Česká Pečení Magazín 1/2015
(0)

Co budete potřebovat

450 g černého kořene, oloupaného
100 g zázvoru
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
½ lžičky dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje
½ lžičky soli
30 g másla
1 lžíce medu

Jak na to?

Černý kořen nakrájím na kusy dlouhé asi 8 centimetrů a dusím je na páře, až začnou měknout. Oloupám zázvor a škrabkou ho nakrájím na proužky. V míse promíchám zázvor, citronovou kůru a hořčici s olivovým olejem, osolím, přidám černý kořen a znovu promíchám. Vše rozložím do zapékací mísy, přikryju alobalem a v troubě předehřáté na 160 °C hodinu peču. Po hodině sundám alobal, troubu zesílím na 180 °C a peču dalších 40 minut. V půlce pečení černý kořen obrátím. Nakonec přidám do zapékací mísy máslo a med, promíchám a vrátím do trouby na 10 minut, až kořen zkaramelizuje. Podávám jako přílohu nebo s bramborami jako samostatné jídlo.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat