×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený čaj z exotického  ovoce

Inspirujte se podobnými recepty

Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové...
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové krustě a...
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...

Pečený čaj z exotického ovoce

Co budete potřebovat

1 mango
2 banány
2 pomeranče
2 passion fruit
300 g třtinového cukru
1 lžička skořice
1/2 vanilkového lusku
100 g mražených malin
pár lžiček třtinového rumu

Jak na to?

Nachystejte si hluboký plech nebo pekáč. Mango a banány oloupejte a nakrájejte na kostky. Pomeranč není potřeba rozdělovat na dílky, jen odřízněte kůru a nakrájejte. Obojí přesuňte na plech.
Passion fruit rozpulte, lžičkou vyberte semínka a přidejte k ovoci. Přisypte cukr, všechno koření a promíchejte. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny při 180 °C. Během pečení několikrát promíchejte. Maliny přidejte až před koncem pečení.
Upečenou směs naplňte ještě horkou do malých skleniček, které jste předtím nahřáli. Do každé přidejte lžičku rumu, ihned zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechte úplně vychladnout a poté uskladněte v lednici.

Návod na podávání
Do velkého hrnku dejte tři až čtyři lžičky ovocného čaje a zalijte horkou vodou. Vychutnejte si lahodný čaj a ovoce na dně hrnku nezapomeňte také sníst.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený čaj z exotického ovoce

Velmi snadné Nápoje Vánoce Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6 malých skleniček
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

1 mango
2 banány
2 pomeranče
2 passion fruit
300 g třtinového cukru
1 lžička skořice
1/2 vanilkového lusku
100 g mražených malin
pár lžiček třtinového rumu

Jak na to?

Nachystejte si hluboký plech nebo pekáč. Mango a banány oloupejte a nakrájejte na kostky. Pomeranč není potřeba rozdělovat na dílky, jen odřízněte kůru a nakrájejte. Obojí přesuňte na plech.
Passion fruit rozpulte, lžičkou vyberte semínka a přidejte k ovoci. Přisypte cukr, všechno koření a promíchejte. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny při 180 °C. Během pečení několikrát promíchejte. Maliny přidejte až před koncem pečení.
Upečenou směs naplňte ještě horkou do malých skleniček, které jste předtím nahřáli. Do každé přidejte lžičku rumu, ihned zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechte úplně vychladnout a poté uskladněte v lednici.

Návod na podávání
Do velkého hrnku dejte tři až čtyři lžičky ovocného čaje a zalijte horkou vodou. Vychutnejte si lahodný čaj a ovoce na dně hrnku nezapomeňte také sníst.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové...
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové krustě a...
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno,...
Vepřové koleno, celerové pyré...
Vepřové koleno, celerové pyré...

Inspirujte se podobnými recepty