×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečený čaj z exotického  ovoce

Další recepty a články

Osvěžující melounový led
Osvěžující melounový...
Osvěžující melounový led
Osvěžující melounový led
Melounové smoothie
Melounové smoothie
Melounové smoothie
Melounové smoothie
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s...
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s borůvkami
Kořeněné svařené víno s ovocem
Kořeněné svařené...
Kořeněné svařené víno s ovocem
Kořeněné svařené víno s ovocem

Pečený čaj z exotického ovoce

Co budete potřebovat

1 mango
2 banány
2 pomeranče
2 passion fruit
300 g třtinového cukru
1 lžička skořice
1/2 vanilkového lusku
100 g mražených malin
pár lžiček třtinového rumu

Jak na to?

Nachystejte si hluboký plech nebo pekáč. Mango a banány oloupejte a nakrájejte na kostky. Pomeranč není potřeba rozdělovat na dílky, jen odřízněte kůru a nakrájejte. Obojí přesuňte na plech.
Passion fruit rozpulte, lžičkou vyberte semínka a přidejte k ovoci. Přisypte cukr, všechno koření a promíchejte. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny při 180 °C. Během pečení několikrát promíchejte. Maliny přidejte až před koncem pečení.
Upečenou směs naplňte ještě horkou do malých skleniček, které jste předtím nahřáli. Do každé přidejte lžičku rumu, ihned zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechte úplně vychladnout a poté uskladněte v lednici.

Návod na podávání
Do velkého hrnku dejte tři až čtyři lžičky ovocného čaje a zalijte horkou vodou. Vychutnejte si lahodný čaj a ovoce na dně hrnku nezapomeňte také sníst.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený čaj z exotického ovoce

Velmi snadné Nápoje Vánoce Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál)
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

1 mango
2 banány
2 pomeranče
2 passion fruit
300 g třtinového cukru
1 lžička skořice
1/2 vanilkového lusku
100 g mražených malin
pár lžiček třtinového rumu

Jak na to?

Nachystejte si hluboký plech nebo pekáč. Mango a banány oloupejte a nakrájejte na kostky. Pomeranč není potřeba rozdělovat na dílky, jen odřízněte kůru a nakrájejte. Obojí přesuňte na plech.
Passion fruit rozpulte, lžičkou vyberte semínka a přidejte k ovoci. Přisypte cukr, všechno koření a promíchejte. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny při 180 °C. Během pečení několikrát promíchejte. Maliny přidejte až před koncem pečení.
Upečenou směs naplňte ještě horkou do malých skleniček, které jste předtím nahřáli. Do každé přidejte lžičku rumu, ihned zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechte úplně vychladnout a poté uskladněte v lednici.

Návod na podávání
Do velkého hrnku dejte tři až čtyři lžičky ovocného čaje a zalijte horkou vodou. Vychutnejte si lahodný čaj a ovoce na dně hrnku nezapomeňte také sníst.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Osvěžující melounový led
Osvěžující melounový led
Osvěžující melounový led
Osvěžující melounový led
Melounové smoothie
Melounové smoothie
Melounové smoothie
Melounové smoothie
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s borůvkami
Kořeněné svařené víno s ovocem
Kořeněné svařené víno s ovocem
Kořeněné svařené víno s ovocem
Kořeněné svařené víno s ovocem

Inspirujte se podobnými recepty