
Pečený čaj z exotického ovoce
Postup přípravy
Nachystejte si hluboký plech nebo pekáč. Mango a banány oloupejte a nakrájejte na kostky. Pomeranč není potřeba rozdělovat na dílky, jen odřízněte kůru a nakrájejte. Obojí přesuňte na plech.
Passion fruit rozpulte, lžičkou vyberte semínka a přidejte k ovoci. Přisypte cukr, všechno koření a promíchejte. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny při 180 °C. Během pečení několikrát promíchejte. Maliny přidejte až před koncem pečení.
Upečenou směs naplňte ještě horkou do malých skleniček, které jste předtím nahřáli. Do každé přidejte lžičku rumu, ihned zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechte úplně vychladnout a poté uskladněte v lednici.
Návod na podávání
Do velkého hrnku dejte tři až čtyři lžičky ovocného čaje a zalijte horkou vodou. Vychutnejte si lahodný čaj a ovoce na dně hrnku nezapomeňte také sníst.