×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený čaj z exotického  ovoce

Další recepty a články

Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Osvěžující melounový led
Osvěžující melounový...
Osvěžující melounový led
Osvěžující melounový led
Melounové smoothie
Melounové smoothie
Melounové smoothie
Melounové smoothie
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s...
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s borůvkami

Pečený čaj z exotického ovoce

Co budete potřebovat

1 mango
2 banány
2 pomeranče
2 passion fruit
300 g třtinového cukru
1 lžička skořice
1/2 vanilkového lusku
100 g mražených malin
pár lžiček třtinového rumu

Jak na to?

Nachystejte si hluboký plech nebo pekáč. Mango a banány oloupejte a nakrájejte na kostky. Pomeranč není potřeba rozdělovat na dílky, jen odřízněte kůru a nakrájejte. Obojí přesuňte na plech.
Passion fruit rozpulte, lžičkou vyberte semínka a přidejte k ovoci. Přisypte cukr, všechno koření a promíchejte. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny při 180 °C. Během pečení několikrát promíchejte. Maliny přidejte až před koncem pečení.
Upečenou směs naplňte ještě horkou do malých skleniček, které jste předtím nahřáli. Do každé přidejte lžičku rumu, ihned zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechte úplně vychladnout a poté uskladněte v lednici.

Návod na podávání
Do velkého hrnku dejte tři až čtyři lžičky ovocného čaje a zalijte horkou vodou. Vychutnejte si lahodný čaj a ovoce na dně hrnku nezapomeňte také sníst.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený čaj z exotického ovoce

Velmi snadné Nápoje Vánoce Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Veganské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6 malých skleniček
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

1 mango
2 banány
2 pomeranče
2 passion fruit
300 g třtinového cukru
1 lžička skořice
1/2 vanilkového lusku
100 g mražených malin
pár lžiček třtinového rumu

Jak na to?

Nachystejte si hluboký plech nebo pekáč. Mango a banány oloupejte a nakrájejte na kostky. Pomeranč není potřeba rozdělovat na dílky, jen odřízněte kůru a nakrájejte. Obojí přesuňte na plech.
Passion fruit rozpulte, lžičkou vyberte semínka a přidejte k ovoci. Přisypte cukr, všechno koření a promíchejte. Pečte v předehřáté troubě půl hodiny při 180 °C. Během pečení několikrát promíchejte. Maliny přidejte až před koncem pečení.
Upečenou směs naplňte ještě horkou do malých skleniček, které jste předtím nahřáli. Do každé přidejte lžičku rumu, ihned zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Nechte úplně vychladnout a poté uskladněte v lednici.

Návod na podávání
Do velkého hrnku dejte tři až čtyři lžičky ovocného čaje a zalijte horkou vodou. Vychutnejte si lahodný čaj a ovoce na dně hrnku nezapomeňte také sníst.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Osvěžující melounový led
Osvěžující melounový led
Osvěžující melounový led
Osvěžující melounový led
Melounové smoothie
Melounové smoothie
Melounové smoothie
Melounové smoothie
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s borůvkami
Domácí ledový čaj s borůvkami

Inspirujte se podobnými recepty