×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený bůček s česnekem a šalvějí

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečený bůček s česnekem a šalvějí

Tip do kuchyně

 

Bůček můžete podávat i za studena, ideálně však s kusem dobrého pečiva a společně s hořčicí a křenem.

Co budete potřebovat

2 palice česneku, stroužky oddělené
2 kg bůčku s kostí AQ, kůže nařezaná
60 ml olivového oleje
2 lžíce hrubé mořské soli
velký svazek šalvěje

Jak na to?

Pečený bůček dokonale ochutí pečený česnek a krásně provoní šalvěj. Určitě vyzkoušejte.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Neoloupané stroužky česneku dejte na dno pekáčku.

3) Bůček pomažte olivovým olejem a vetřete do něj sůl.

4) Pak jej položte do pekáčku – kůží dolů – a pečte 3 hodiny.

5) Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte bůček, přidejte šalvěj a dalších 30 až 45 minut dopečte, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený bůček s česnekem a šalvějí

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 3 (2)

Tip do kuchyně

 

Bůček můžete podávat i za studena, ideálně však s kusem dobrého pečiva a společně s hořčicí a křenem.

Co budete potřebovat

2 palice česneku, stroužky oddělené
2 kg bůčku s kostí AQ, kůže nařezaná
60 ml olivového oleje
2 lžíce hrubé mořské soli
velký svazek šalvěje

Jak na to?

Pečený bůček dokonale ochutí pečený česnek a krásně provoní šalvěj. Určitě vyzkoušejte.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Neoloupané stroužky česneku dejte na dno pekáčku.

3) Bůček pomažte olivovým olejem a vetřete do něj sůl.

4) Pak jej položte do pekáčku – kůží dolů – a pečte 3 hodiny.

5) Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte bůček, přidejte šalvěj a dalších 30 až 45 minut dopečte, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat