×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený bůček s česnekem a šalvějí

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Pečený bůček s česnekem a šalvějí

Tip do kuchyně

 

Bůček můžete podávat i za studena, ideálně však s kusem dobrého pečiva a společně s hořčicí a křenem.

Co budete potřebovat

2 palice česneku, stroužky oddělené
2 kg bůčku s kostí AQ, kůže nařezaná
60 ml olivového oleje
2 lžíce hrubé mořské soli
velký svazek šalvěje

Jak na to?

Pečený bůček dokonale ochutí pečený česnek a krásně provoní šalvěj. Určitě vyzkoušejte.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Neoloupané stroužky česneku dejte na dno pekáčku.

3) Bůček pomažte olivovým olejem a vetřete do něj sůl.

4) Pak jej položte do pekáčku – kůží dolů – a pečte 3 hodiny.

5) Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte bůček, přidejte šalvěj a dalších 30 až 45 minut dopečte, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený bůček s česnekem a šalvějí

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (3)

Tip do kuchyně

 

Bůček můžete podávat i za studena, ideálně však s kusem dobrého pečiva a společně s hořčicí a křenem.

Co budete potřebovat

2 palice česneku, stroužky oddělené
2 kg bůčku s kostí AQ, kůže nařezaná
60 ml olivového oleje
2 lžíce hrubé mořské soli
velký svazek šalvěje

Jak na to?

Pečený bůček dokonale ochutí pečený česnek a krásně provoní šalvěj. Určitě vyzkoušejte.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Neoloupané stroužky česneku dejte na dno pekáčku.

3) Bůček pomažte olivovým olejem a vetřete do něj sůl.

4) Pak jej položte do pekáčku – kůží dolů – a pečte 3 hodiny.

5) Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte bůček, přidejte šalvěj a dalších 30 až 45 minut dopečte, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty