×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a dušeným špenátem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Pečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a dušeným špenátem

Co budete potřebovat

675 g vepřového plecka
250–300 g slaniny vcelku
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
kmín
1 kg špenátu
3 stroužky česneku
smetana
máslo
Na česnekovou omáčku:
120 ml čerstvé pomerančové šťávy
4 lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje

Jak na to?

Pomerančovou šťávu, Dijonskou hořčici, med a česnek rozmixujte se 2 lžícemi oleje. Omáčku podle chuti osolte a opepřete a dejte stranou. Troubu předehřejte na 220 °C. Plecko prošpikujte slaninou, potřete ho olejem a pořádně ze všech stran osolte, opepřete a okmínujte. Pak ho zprudka opečte na pánvi, přendejte do pekáčku a pečte asi 45 minut, nebo dokud nezměkne. Ve velkém hrnci rozpalte asi 1 lžíci oleje, přidejte část špenátu, nechte zavadnout, přidejte další vrstvu a opakujte, dokud nebude v hrnci všechen špenát, vodu sceďte, pak vmíchejte utřený česnek, špenát podle chuti zjemněte smetanou a máslem, osolte a opepřete. Vepřové nakrájejte na plátky a servírujte se špenátem a česnekovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a dušeným špenátem

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

675 g vepřového plecka
250–300 g slaniny vcelku
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
kmín
1 kg špenátu
3 stroužky česneku
smetana
máslo
Na česnekovou omáčku:
120 ml čerstvé pomerančové šťávy
4 lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje

Jak na to?

Pomerančovou šťávu, Dijonskou hořčici, med a česnek rozmixujte se 2 lžícemi oleje. Omáčku podle chuti osolte a opepřete a dejte stranou. Troubu předehřejte na 220 °C. Plecko prošpikujte slaninou, potřete ho olejem a pořádně ze všech stran osolte, opepřete a okmínujte. Pak ho zprudka opečte na pánvi, přendejte do pekáčku a pečte asi 45 minut, nebo dokud nezměkne. Ve velkém hrnci rozpalte asi 1 lžíci oleje, přidejte část špenátu, nechte zavadnout, přidejte další vrstvu a opakujte, dokud nebude v hrnci všechen špenát, vodu sceďte, pak vmíchejte utřený česnek, špenát podle chuti zjemněte smetanou a máslem, osolte a opepřete. Vepřové nakrájejte na plátky a servírujte se špenátem a česnekovou omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty