×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a dušeným špenátem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Pečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a dušeným špenátem

Co budete potřebovat

675 g vepřového plecka
250–300 g slaniny vcelku
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
kmín
1 kg špenátu
3 stroužky česneku
smetana
máslo
Na česnekovou omáčku:
120 ml čerstvé pomerančové šťávy
4 lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje

Jak na to?

Pomerančovou šťávu, Dijonskou hořčici, med a česnek rozmixujte se 2 lžícemi oleje. Omáčku podle chuti osolte a opepřete a dejte stranou. Troubu předehřejte na 220 °C. Plecko prošpikujte slaninou, potřete ho olejem a pořádně ze všech stran osolte, opepřete a okmínujte. Pak ho zprudka opečte na pánvi, přendejte do pekáčku a pečte asi 45 minut, nebo dokud nezměkne. Ve velkém hrnci rozpalte asi 1 lžíci oleje, přidejte část špenátu, nechte zavadnout, přidejte další vrstvu a opakujte, dokud nebude v hrnci všechen špenát, vodu sceďte, pak vmíchejte utřený česnek, špenát podle chuti zjemněte smetanou a máslem, osolte a opepřete. Vepřové nakrájejte na plátky a servírujte se špenátem a česnekovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a dušeným špenátem

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

675 g vepřového plecka
250–300 g slaniny vcelku
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
kmín
1 kg špenátu
3 stroužky česneku
smetana
máslo
Na česnekovou omáčku:
120 ml čerstvé pomerančové šťávy
4 lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje

Jak na to?

Pomerančovou šťávu, Dijonskou hořčici, med a česnek rozmixujte se 2 lžícemi oleje. Omáčku podle chuti osolte a opepřete a dejte stranou. Troubu předehřejte na 220 °C. Plecko prošpikujte slaninou, potřete ho olejem a pořádně ze všech stran osolte, opepřete a okmínujte. Pak ho zprudka opečte na pánvi, přendejte do pekáčku a pečte asi 45 minut, nebo dokud nezměkne. Ve velkém hrnci rozpalte asi 1 lžíci oleje, přidejte část špenátu, nechte zavadnout, přidejte další vrstvu a opakujte, dokud nebude v hrnci všechen špenát, vodu sceďte, pak vmíchejte utřený česnek, špenát podle chuti zjemněte smetanou a máslem, osolte a opepřete. Vepřové nakrájejte na plátky a servírujte se špenátem a česnekovou omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty