×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené špenátové placičky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečené špenátové placičky

Co budete potřebovat

500–650 g čerstvého špenátu AQ
150 g máslové drobenky
230 g mozzarelly, pokrájené
1 vejce
2 lžičky koření Gril zelenina
1/2 lžičky soli
1–2 stroužky česneku, rozmělněné
rajčatová salsa k podávání
Jak na máslovou drobenku:
350 g hladké mouky
1,5 lžíce prášku do pečiva
1/2 lžíce soli
125 g másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké míse smíchejte spařený, vyždímaný a pokrájený špenát, drobenku, mozzarellu, vejce, koření, sůl a česnek. Ze směsi mezi dlaněmi vyválejte
asi 2,5cm koule, dejte je na plech vyložený pečicím papírem (lehce potřeným olejem). Pečte 15 minut, nebo dokud koule mírně nesplasknou a nezezlátnou. Podávejte se salsou.

Recept na máslovou drobenku: Mouku prosejte do mísy, vmíchejte k ní prášek do pečiva a sůl. Pak přidejte pokrájené máslo a prsty zpracujte do směsi připomínající strouhanku. V plastové krabičce vydrží v mrazáku až 4 měsíce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené špenátové placičky

Velmi snadné Česká Pečení Magazín 4/2012
(0)

Co budete potřebovat

500–650 g čerstvého špenátu AQ
150 g máslové drobenky
230 g mozzarelly, pokrájené
1 vejce
2 lžičky koření Gril zelenina
1/2 lžičky soli
1–2 stroužky česneku, rozmělněné
rajčatová salsa k podávání
Jak na máslovou drobenku:
350 g hladké mouky
1,5 lžíce prášku do pečiva
1/2 lžíce soli
125 g másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké míse smíchejte spařený, vyždímaný a pokrájený špenát, drobenku, mozzarellu, vejce, koření, sůl a česnek. Ze směsi mezi dlaněmi vyválejte
asi 2,5cm koule, dejte je na plech vyložený pečicím papírem (lehce potřeným olejem). Pečte 15 minut, nebo dokud koule mírně nesplasknou a nezezlátnou. Podávejte se salsou.

Recept na máslovou drobenku: Mouku prosejte do mísy, vmíchejte k ní prášek do pečiva a sůl. Pak přidejte pokrájené máslo a prsty zpracujte do směsi připomínající strouhanku. V plastové krabičce vydrží v mrazáku až 4 měsíce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty