×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené špenátové placičky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica

Pečené špenátové placičky

Co budete potřebovat

500–650 g čerstvého špenátu AQ
150 g máslové drobenky
230 g mozzarelly, pokrájené
1 vejce
2 lžičky koření Gril zelenina
1/2 lžičky soli
1–2 stroužky česneku, rozmělněné
rajčatová salsa k podávání
Jak na máslovou drobenku:
350 g hladké mouky
1,5 lžíce prášku do pečiva
1/2 lžíce soli
125 g másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké míse smíchejte spařený, vyždímaný a pokrájený špenát, drobenku, mozzarellu, vejce, koření, sůl a česnek. Ze směsi mezi dlaněmi vyválejte
asi 2,5cm koule, dejte je na plech vyložený pečicím papírem (lehce potřeným olejem). Pečte 15 minut, nebo dokud koule mírně nesplasknou a nezezlátnou. Podávejte se salsou.

Recept na máslovou drobenku: Mouku prosejte do mísy, vmíchejte k ní prášek do pečiva a sůl. Pak přidejte pokrájené máslo a prsty zpracujte do směsi připomínající strouhanku. V plastové krabičce vydrží v mrazáku až 4 měsíce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené špenátové placičky

Velmi snadné Česká Pečení Magazín 4/2012
(0)

Co budete potřebovat

500–650 g čerstvého špenátu AQ
150 g máslové drobenky
230 g mozzarelly, pokrájené
1 vejce
2 lžičky koření Gril zelenina
1/2 lžičky soli
1–2 stroužky česneku, rozmělněné
rajčatová salsa k podávání
Jak na máslovou drobenku:
350 g hladké mouky
1,5 lžíce prášku do pečiva
1/2 lžíce soli
125 g másla

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve velké míse smíchejte spařený, vyždímaný a pokrájený špenát, drobenku, mozzarellu, vejce, koření, sůl a česnek. Ze směsi mezi dlaněmi vyválejte
asi 2,5cm koule, dejte je na plech vyložený pečicím papírem (lehce potřeným olejem). Pečte 15 minut, nebo dokud koule mírně nesplasknou a nezezlátnou. Podávejte se salsou.

Recept na máslovou drobenku: Mouku prosejte do mísy, vmíchejte k ní prášek do pečiva a sůl. Pak přidejte pokrájené máslo a prsty zpracujte do směsi připomínající strouhanku. V plastové krabičce vydrží v mrazáku až 4 měsíce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica

Inspirujte se podobnými recepty