Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 červené řepy
hrubá mořská sůl
pepř
olivový olej
150 g mozzarelly
lístky bazalky

Postup přípravy

Řepy omyjte pod tekoucí vodou, osušte, ale neloupejte. Pak každou položte na arch alobalu, posypte špetkou soli, zastříkněte olejem a těsně zabalte. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 1,5 hodiny. Když je řepa upečená, propíchejte ji, aby z ní rychleji vyšla pára, a poté oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na talíři je prokládejte plátky mozzarelly, zastříkněte olejem a ozdobte lístky bazalky.
Tip - Pro ještě lepší vůni můžete před pečením k řepám přidat rozmarýnovou větvičku a pro chuť přepůlenou neoloupanou paličku česneku.

Pomohl vám recept?
57hodnocení4

Další videorecepty