×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené řepy s bazalkou a mozzarellou
nad 60 minut , Předkrm , Velmi snadné , Italská , Pečení ,

Pečené řepy s bazalkou a mozzarellou

Co budu potřebovat

4 červené řepy
hrubá mořská sůl
pepř
olivový olej
150 g mozzarelly
lístky bazalky

Jak na to?

Řepy omyjte pod tekoucí vodou, osušte, ale neloupejte. Pak každou položte na arch alobalu, posypte špetkou soli, zastříkněte olejem a těsně zabalte. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 1,5 hodiny. Když je řepa upečená, propíchejte ji, aby z ní rychleji vyšla pára, a poté oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Na talíři je prokládejte plátky mozzarelly, zastříkněte olejem a ozdobte lístky bazalky.
Tip - Pro ještě lepší vůni můžete před pečením k řepám přidat rozmarýnovou větvičku a pro chuť přepůlenou neoloupanou paličku česneku.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka z červené řepy

    Polévka nad 60 minut
  • Carpaccio z červené řepy

    Chuťovky 60 minut
  • Čokoládový dort s červenou řepou

    Dezert nad 60 minut