×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené mrkvičky s pomazánkou

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený...
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem

Pečené mrkvičky s pomazánkou

Co budete potřebovat

1 balení křehkého těsta
žlutá a červená potravinářská barva
4–5 vajec
2 lžíce másla
1 lžíce lučiny
plnotučná hořčice
sůl
2 lžíce pažitky
1 svazek kopru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozviňte a podélně nakrájejte na 8–10 dlouhých proužků. Každý proužek podélně stočte do dlouhého ,provázku‘ a ještě postupně rozválejte, aby se délka zvětšila. Pak ,provázky‘ těsně namotejte na kovové cukrářské trubičky. Těsto namotávejte od úzkého konce (tam jej dobře přitlačte) směrem nahoru.
2. Do mističky si nakapejte 30 kapek žlutého barviva a přidejte k němu jednu nebo dvě kapky červeného, abyste zís-kali oranžový ,nátěr‘. Potřete jím mrkve a pak je vyskládejte na plech.
3. Pečte 6–8 minut. V polovině můžete obrátit. Nechte 5 minut zchladnout, pak opatrně vyjměte kovové trubičky. Před podáváním naplňte mrkvičky pomazán­kou smíchanou z nastrouhaných vajec, másla, lučiny, hořčice, soli a pažitky. Ozdobte koprem, abyste vytvořili zdání mrkvové natě.
Tip - Pokud nechcete používat potravinářské barvivo, potřete těsto namotané na trubičce pouze lehce rozšlehaným vajíčkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené mrkvičky s pomazánkou

Předkrm Snadné Česká Chuťovky Pečení Pažitka Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 balení křehkého těsta
žlutá a červená potravinářská barva
4–5 vajec
2 lžíce másla
1 lžíce lučiny
plnotučná hořčice
sůl
2 lžíce pažitky
1 svazek kopru

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozviňte a podélně nakrájejte na 8–10 dlouhých proužků. Každý proužek podélně stočte do dlouhého ,provázku‘ a ještě postupně rozválejte, aby se délka zvětšila. Pak ,provázky‘ těsně namotejte na kovové cukrářské trubičky. Těsto namotávejte od úzkého konce (tam jej dobře přitlačte) směrem nahoru.
2. Do mističky si nakapejte 30 kapek žlutého barviva a přidejte k němu jednu nebo dvě kapky červeného, abyste zís-kali oranžový ,nátěr‘. Potřete jím mrkve a pak je vyskládejte na plech.
3. Pečte 6–8 minut. V polovině můžete obrátit. Nechte 5 minut zchladnout, pak opatrně vyjměte kovové trubičky. Před podáváním naplňte mrkvičky pomazán­kou smíchanou z nastrouhaných vajec, másla, lučiny, hořčice, soli a pažitky. Ozdobte koprem, abyste vytvořili zdání mrkvové natě.
Tip - Pokud nechcete používat potravinářské barvivo, potřete těsto namotané na trubičce pouze lehce rozšlehaným vajíčkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem
Květák zapečený sýrem

Inspirujte se podobnými recepty