ReceptyPečené mrkvičky s pomazánkou
Albert logo
  • Pečené mrkvičky s pomazánkou

Pečené mrkvičky s pomazánkou

Pečené mrkvičky s pomazánkou
Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Předkrm

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Vejce 4 ks
  • Křehké těsto 1 ks
  • Potravinářské barvivo
  • Sůl
  • Lučina 1 plž
  • Hořčice plnotučná
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Kopr 1 svaz.
  • Máslo 2 plž
  • Vejce 4 ks
  • Křehké těsto 1 ks
  • Potravinářské barvivo
  • Sůl
  • Lučina 1 plž
  • Hořčice plnotučná
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Kopr 1 svaz.
  • Máslo 2 plž

Příprava

  1. 1
    Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozviňte a podélně nakrájejte na 8–10 dlouhých proužků. Každý proužek podélně stočte do dlouhého ,provázku‘ a ještě postupně rozválejte, aby se délka zvětšila. Pak ,provázky‘ těsně namotejte na kovové cukrářské trubičky. Těsto namotávejte od úzkého konce (tam jej dobře přitlačte) směrem nahoru.
  2. 2
    Do mističky si nakapejte 30 kapek žlutého barviva a přidejte k němu jednu nebo dvě kapky červeného, abyste zís-kali oranžový ,nátěr‘. Potřete jím mrkve a pak je vyskládejte na plech.
  3. 3
    Pečte 6–8 minut. V polovině můžete obrátit. Nechte 5 minut zchladnout, pak opatrně vyjměte kovové trubičky. Před podáváním naplňte mrkvičky pomazán­kou smíchanou z nastrouhaných vajec, másla, lučiny, hořčice, soli a pažitky. Ozdobte koprem, abyste vytvořili zdání mrkvové natě.
  4. 4
    TIP: Pokud nechcete používat potravinářské barvivo, potřete těsto namotané na trubičce pouze lehce rozšlehaným vajíčkem.
  1. 1
    Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozviňte a podélně nakrájejte na 8–10 dlouhých proužků. Každý proužek podélně stočte do dlouhého ,provázku‘ a ještě postupně rozválejte, aby se délka zvětšila. Pak ,provázky‘ těsně namotejte na kovové cukrářské trubičky. Těsto namotávejte od úzkého konce (tam jej dobře přitlačte) směrem nahoru.
  2. 2
    Do mističky si nakapejte 30 kapek žlutého barviva a přidejte k němu jednu nebo dvě kapky červeného, abyste zís-kali oranžový ,nátěr‘. Potřete jím mrkve a pak je vyskládejte na plech.
  3. 3
    Pečte 6–8 minut. V polovině můžete obrátit. Nechte 5 minut zchladnout, pak opatrně vyjměte kovové trubičky. Před podáváním naplňte mrkvičky pomazán­kou smíchanou z nastrouhaných vajec, másla, lučiny, hořčice, soli a pažitky. Ozdobte koprem, abyste vytvořili zdání mrkvové natě.
  4. 4
    TIP: Pokud nechcete používat potravinářské barvivo, potřete těsto namotané na trubičce pouze lehce rozšlehaným vajíčkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 7 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 14 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.