
Pečené mrkvičky s pomazánkou

Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Předkrm
Ingredience
Složení 8 porcí
- Vejce 4 ks
- Křehké těsto 1 ks
- Potravinářské barvivo
- Sůl
- Lučina 1 plž
- Hořčice plnotučná
- Pažitka čerstvá 2 plž
- Kopr 1 svaz.
- Máslo 2 plž
- Vejce 4 ks
- Křehké těsto 1 ks
- Potravinářské barvivo
- Sůl
- Lučina 1 plž
- Hořčice plnotučná
- Pažitka čerstvá 2 plž
- Kopr 1 svaz.
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozviňte a podélně nakrájejte na 8–10 dlouhých proužků. Každý proužek podélně stočte do dlouhého ,provázku‘ a ještě postupně rozválejte, aby se délka zvětšila. Pak ,provázky‘ těsně namotejte na kovové cukrářské trubičky. Těsto namotávejte od úzkého konce (tam jej dobře přitlačte) směrem nahoru.
- 2Do mističky si nakapejte 30 kapek žlutého barviva a přidejte k němu jednu nebo dvě kapky červeného, abyste zís-kali oranžový ,nátěr‘. Potřete jím mrkve a pak je vyskládejte na plech.
- 3Pečte 6–8 minut. V polovině můžete obrátit. Nechte 5 minut zchladnout, pak opatrně vyjměte kovové trubičky. Před podáváním naplňte mrkvičky pomazánkou smíchanou z nastrouhaných vajec, másla, lučiny, hořčice, soli a pažitky. Ozdobte koprem, abyste vytvořili zdání mrkvové natě.
- 4TIP: Pokud nechcete používat potravinářské barvivo, potřete těsto namotané na trubičce pouze lehce rozšlehaným vajíčkem.
- 1Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozviňte a podélně nakrájejte na 8–10 dlouhých proužků. Každý proužek podélně stočte do dlouhého ,provázku‘ a ještě postupně rozválejte, aby se délka zvětšila. Pak ,provázky‘ těsně namotejte na kovové cukrářské trubičky. Těsto namotávejte od úzkého konce (tam jej dobře přitlačte) směrem nahoru.
- 2Do mističky si nakapejte 30 kapek žlutého barviva a přidejte k němu jednu nebo dvě kapky červeného, abyste zís-kali oranžový ,nátěr‘. Potřete jím mrkve a pak je vyskládejte na plech.
- 3Pečte 6–8 minut. V polovině můžete obrátit. Nechte 5 minut zchladnout, pak opatrně vyjměte kovové trubičky. Před podáváním naplňte mrkvičky pomazánkou smíchanou z nastrouhaných vajec, másla, lučiny, hořčice, soli a pažitky. Ozdobte koprem, abyste vytvořili zdání mrkvové natě.
- 4TIP: Pokud nechcete používat potravinářské barvivo, potřete těsto namotané na trubičce pouze lehce rozšlehaným vajíčkem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.