×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené kuře s polentovými hranolky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Pečené kuře s polentovými hranolky

Co budete potřebovat

1 biokuře o hmotnosti zhruba 1,5 kg
3 stroužky česneku, na jemné plátky
2 lžíce hrubé soli
1 lžička čerstvě namletého pepře
1 snítka čerstvého estragonu (případně 1 lžička sušeného)
30 g másla, změklého
3 lžíce medu ABio
Na polentové hranolky
500 g instantní kukuřičné polenty ABio
100 ml olivového oleje + na osmažení hranolků
kousek másla
2 malé lžičky mořské soli

Jak na to?

1. Instantní polentu připravte podle návodu na obalu. Zabere vám to opravdu jen pár minut. Poté do vzniklé kukuřičné kaše vmíchejte olej a kousek másla. Dochuťte solí a kaši nalijte do nízkého pekáče předem vypláchnutého studenou vodou a nechte vychladnout.
2. Kuře omyjte a osušte. Smíchejte česnek, sůl, pepř a estragon a směsí naplňte břišní dutinu kuřete. Pak jej dejte do pekáčku, potřete máslem a následně i medem. Snažte se obojí rozetřít do všech záhybů kuřete. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte tři čtvrtě hodiny až hodinu. Troubu vypněte a kuře v ní nechte dalších pětačtyřicet minut dojít.
3. Ke konci této doby nakrájejte vychladlou polentu na hranolky a opečte je z obou stran na oleji, aby měly krásně křupavou kůrku. Podávejte společně.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kuře s polentovými hranolky

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 biokuře o hmotnosti zhruba 1,5 kg
3 stroužky česneku, na jemné plátky
2 lžíce hrubé soli
1 lžička čerstvě namletého pepře
1 snítka čerstvého estragonu (případně 1 lžička sušeného)
30 g másla, změklého
3 lžíce medu ABio
Na polentové hranolky
500 g instantní kukuřičné polenty ABio
100 ml olivového oleje + na osmažení hranolků
kousek másla
2 malé lžičky mořské soli

Jak na to?

1. Instantní polentu připravte podle návodu na obalu. Zabere vám to opravdu jen pár minut. Poté do vzniklé kukuřičné kaše vmíchejte olej a kousek másla. Dochuťte solí a kaši nalijte do nízkého pekáče předem vypláchnutého studenou vodou a nechte vychladnout.
2. Kuře omyjte a osušte. Smíchejte česnek, sůl, pepř a estragon a směsí naplňte břišní dutinu kuřete. Pak jej dejte do pekáčku, potřete máslem a následně i medem. Snažte se obojí rozetřít do všech záhybů kuřete. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte tři čtvrtě hodiny až hodinu. Troubu vypněte a kuře v ní nechte dalších pětačtyřicet minut dojít.
3. Ke konci této doby nakrájejte vychladlou polentu na hranolky a opečte je z obou stran na oleji, aby měly krásně křupavou kůrku. Podávejte společně.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Inspirujte se podobnými recepty