×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené kuře s polentovými hranolky

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečené kuře s polentovými hranolky

Co budete potřebovat

1 biokuře o hmotnosti zhruba 1,5 kg
3 stroužky česneku, na jemné plátky
2 lžíce hrubé soli
1 lžička čerstvě namletého pepře
1 snítka čerstvého estragonu (případně 1 lžička sušeného)
30 g másla, změklého
3 lžíce medu ABio
Na polentové hranolky
500 g instantní kukuřičné polenty ABio
100 ml olivového oleje + na osmažení hranolků
kousek másla
2 malé lžičky mořské soli

Jak na to?

1. Instantní polentu připravte podle návodu na obalu. Zabere vám to opravdu jen pár minut. Poté do vzniklé kukuřičné kaše vmíchejte olej a kousek másla. Dochuťte solí a kaši nalijte do nízkého pekáče předem vypláchnutého studenou vodou a nechte vychladnout.
2. Kuře omyjte a osušte. Smíchejte česnek, sůl, pepř a estragon a směsí naplňte břišní dutinu kuřete. Pak jej dejte do pekáčku, potřete máslem a následně i medem. Snažte se obojí rozetřít do všech záhybů kuřete. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte tři čtvrtě hodiny až hodinu. Troubu vypněte a kuře v ní nechte dalších pětačtyřicet minut dojít.
3. Ke konci této doby nakrájejte vychladlou polentu na hranolky a opečte je z obou stran na oleji, aby měly krásně křupavou kůrku. Podávejte společně.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kuře s polentovými hranolky

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

1 biokuře o hmotnosti zhruba 1,5 kg
3 stroužky česneku, na jemné plátky
2 lžíce hrubé soli
1 lžička čerstvě namletého pepře
1 snítka čerstvého estragonu (případně 1 lžička sušeného)
30 g másla, změklého
3 lžíce medu ABio
Na polentové hranolky
500 g instantní kukuřičné polenty ABio
100 ml olivového oleje + na osmažení hranolků
kousek másla
2 malé lžičky mořské soli

Jak na to?

1. Instantní polentu připravte podle návodu na obalu. Zabere vám to opravdu jen pár minut. Poté do vzniklé kukuřičné kaše vmíchejte olej a kousek másla. Dochuťte solí a kaši nalijte do nízkého pekáče předem vypláchnutého studenou vodou a nechte vychladnout.
2. Kuře omyjte a osušte. Smíchejte česnek, sůl, pepř a estragon a směsí naplňte břišní dutinu kuřete. Pak jej dejte do pekáčku, potřete máslem a následně i medem. Snažte se obojí rozetřít do všech záhybů kuřete. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte tři čtvrtě hodiny až hodinu. Troubu vypněte a kuře v ní nechte dalších pětačtyřicet minut dojít.
3. Ke konci této doby nakrájejte vychladlou polentu na hranolky a opečte je z obou stran na oleji, aby měly krásně křupavou kůrku. Podávejte společně.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty