1
Začněte přípravou nádivky, a to tak, že namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich na másle osmaženou cibuli, žloutky, na kostičky nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření a dobře vše rukama promněte. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte do nádivky.
2
Rozpalte troubu na 200 °C.
3
Kuře zvenčí i zevnitř umyjte a osušte. Dobře ho celé osolte a pak ho naplňte nádivkou – jak dutinu, tak i pod kůží na prsou. Dolní otvor zašijte, nohy svažte k sobě, položte ho do pekáčku s kostkami másla poházenými na dně a dejte péct.
4
Po čtvrthodině kuře zkontrolujte a polijte šťávou, která se začne vypékat. Než se kuře upeče, polijte ho ještě několikrát.
5
Po hodině do něj zkuste píchnout grilovací jehlou: až bude maso měkké, máte hotovo.
1
Začněte přípravou nádivky, a to tak, že namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich na másle osmaženou cibuli, žloutky, na kostičky nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření a dobře vše rukama promněte. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte do nádivky.
2
Rozpalte troubu na 200 °C.
3
Kuře zvenčí i zevnitř umyjte a osušte. Dobře ho celé osolte a pak ho naplňte nádivkou – jak dutinu, tak i pod kůží na prsou. Dolní otvor zašijte, nohy svažte k sobě, položte ho do pekáčku s kostkami másla poházenými na dně a dejte péct.
4
Po čtvrthodině kuře zkontrolujte a polijte šťávou, která se začne vypékat. Než se kuře upeče, polijte ho ještě několikrát.
5
Po hodině do něj zkuste píchnout grilovací jehlou: až bude maso měkké, máte hotovo.