×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Pečené jarní kuře s bramborovou kaší s houbami

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Pečené jarní kuře s bramborovou kaší s houbami

Tip do kuchyně

 

K pečenému kuřátku doporučujeme podávat i bramborovou kaši s bylinkami.

Co budete potřebovat

4 zhruba půlkilová jarní kuřátka
sůl a čerstvě namletý pepř
8 stroužků česneku, rozmělněných
2 lžíce nastrouhané citronové kůry
80 ml citronové šťávy
10 snítek čerstvého tymiánu
60 ml olivového oleje
Na houbovou kaši
20 g sušených hříbků
1 kg brambor, pokrájených
125 ml mléka
40 g másla
Na petrželkový přeliv:
1 hrnku hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku, rozmělněné
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce nastrouhané citronové kůry
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

1) Omytá a osušená kuřátka ze všech stran osolte a opepřete. Položte je do pekáče, přidejte česnek, kůru i šťávu z citronu, tymián a vše přelijte olejem. Dejte na hodinu marinovat do chladu.

2) Troubu předehřejte na 200 °C a kuřátka 40 až 50 minut pečte.

3) Mezitím připravte houbovou kaši. Sušené hříbky rozmixujte najemno a spolu s bramborami je vsypte do velkého hrnce se studenou osolenou vodou.

4) Přiveďte k varu a vařte 12 až 15 minut, aby brambory změkly.

5) Sceďte, rozmačkejte a spolu s horkým mlékem a máslem ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte.

6) Vrhněte se na přeliv. Nasekanou petrželku, česnek, olej, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř smíchejte v misce.

7) Upečená kuřátka podávejte s kaší, pokapaná přelivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené jarní kuře s bramborovou kaší s houbami

Hlavní chod Náročné Česká Pečení Magazín 4/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

K pečenému kuřátku doporučujeme podávat i bramborovou kaši s bylinkami.

Co budete potřebovat

4 zhruba půlkilová jarní kuřátka
sůl a čerstvě namletý pepř
8 stroužků česneku, rozmělněných
2 lžíce nastrouhané citronové kůry
80 ml citronové šťávy
10 snítek čerstvého tymiánu
60 ml olivového oleje
Na houbovou kaši
20 g sušených hříbků
1 kg brambor, pokrájených
125 ml mléka
40 g másla
Na petrželkový přeliv:
1 hrnku hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku, rozmělněné
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce nastrouhané citronové kůry
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

1) Omytá a osušená kuřátka ze všech stran osolte a opepřete. Položte je do pekáče, přidejte česnek, kůru i šťávu z citronu, tymián a vše přelijte olejem. Dejte na hodinu marinovat do chladu.

2) Troubu předehřejte na 200 °C a kuřátka 40 až 50 minut pečte.

3) Mezitím připravte houbovou kaši. Sušené hříbky rozmixujte najemno a spolu s bramborami je vsypte do velkého hrnce se studenou osolenou vodou.

4) Přiveďte k varu a vařte 12 až 15 minut, aby brambory změkly.

5) Sceďte, rozmačkejte a spolu s horkým mlékem a máslem ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte.

6) Vrhněte se na přeliv. Nasekanou petrželku, česnek, olej, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř smíchejte v misce.

7) Upečená kuřátka podávejte s kaší, pokapaná přelivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty