Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pečené krevety s paprikovou majonézou

Pečené krevety s paprikovou majonézou

Ohnivé Španělsko nabízí přímořská letoviska, hory i nekonečné večery v rytmu flamenka. Než odjedete na dovolenou, vyzkoušejte uvařit místní speciality u vás v kuchyni a vychutnejte si je jako temperamentní Španělé – v dobré společnosti a s požitkem.

Ingredience

75 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy sůl
500 g krevet
NA PAPRIKOVOU MAJONÉZU:
2 žloutky
1 lžička uzené papriky
1 lžíce citronové šťávy
200 ml slunečnicového oleje
pepř

Postup přípravy

1. Olej smíchejte s rozdrceným česnekem, citronovou šťávou a solí.
2. Promíchejte s krevetami. Vložte do zapékací nádoby a pečte 20 minut na 180 °C.
3. Žloutky vyšlehejte s uzenou paprikou a citronovou šťávou. Po kapkách přidávejte olej a stále šlehejte, až vznikne majonéza. Osolte a opepřete. Krevety podávejte s majonézou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty