Pečené královské kuře s jarní zeleninkou
Ingredience
100 g | másla |
1 | lžíce sladké červené papriky |
1 | lžíce soli |
1 | Královské kuře |
2 | svazky ředkviček |
2 | svazky zeleného chřestu |
200 g | čerstvých zelených fazolek |
3 | jarní cibulky |
100 g | mraženého hrášku |
Postup přípravy
1. V rendlíku rozehřejte 80 g másla, promíchejte ho s paprikou a solí. Mašlovačkou potřete směsí celé kuře.
2. Zbytek másla rozdělte na 2 části a vsuňte je pod kůži na prsou. Nohy kuřete svažte potravinářským provázkem.
3. Kuře položte na rošt do trouby předehřáté na 170 °C. Pod něj umístěte pekáč a vlijte do něj vodu do výše 1 cm. Pečte 90 minut a občas kuře přelijte výpekem.
4. Mezitím připravte zeleninu. Omyté ředkvičky překrojte napůl, z chřestu odkrojte dřevnatou část, z fazolek stopku a jarní cibulky nakrájejte na větší kusy.
5. Do pekáče pod kuřetem vložte připravenou zeleninu spolu s hráškem 20 minut před koncem pečení. Promíchejte s výpekem a nechte dopéct.
6. Kuře naporcujte a podávejte s upečenou jarní zeleninou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY