Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Pečené karotky s tahini dresinkem

Další recepty a články

Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze...
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Květák wellington
Květák wellington
Květák wellington
Květák wellington
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná...
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s...
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s kozím...

Pečené karotky s tahini dresinkem

Co budete potřebovat

7 mrkví
40 ml olivového oleje
sůl, pepř
2 lžíce tahini pasty
4 g mletého koriandru
1 stroužek česneku
1 citron
1 hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

1. Vyberte karotky přibližně stejné velikosti a očistěte je pod tekoucí vodou drátěnkou. Vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, polijte 20 ml olivového oleje a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na 20–25 minut. Tak, aby karotky byly tmavě hnědě až černě opečené.

2. Vyndejte z trouby, vložte na servírovací talíř a ještě pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete dle chuti.

3. Tahini pastu, zbylý olej, mletý koriandr, prolisovaný česnek a lžičku citronové šťávy smíchejte v misce metličkou dohromady a studenou vodou nařeďte dle potřeby tak, aby měl dresink konzistenci jogurtu.

4. Lžící naberte dresink a pokapejte karotky zprava doleva po celé délce. Nakonec posypte nasekaným koriandrem a podávejte s opečenými polovinami citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené karotky s tahini dresinkem

Hlavní chod Velmi snadné Zelenina Veganské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 5/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

7 mrkví
40 ml olivového oleje
sůl, pepř
2 lžíce tahini pasty
4 g mletého koriandru
1 stroužek česneku
1 citron
1 hrst čerstvého koriandru

Jak na to?

1. Vyberte karotky přibližně stejné velikosti a očistěte je pod tekoucí vodou drátěnkou. Vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem, polijte 20 ml olivového oleje a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na 20–25 minut. Tak, aby karotky byly tmavě hnědě až černě opečené.

2. Vyndejte z trouby, vložte na servírovací talíř a ještě pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete dle chuti.

3. Tahini pastu, zbylý olej, mletý koriandr, prolisovaný česnek a lžičku citronové šťávy smíchejte v misce metličkou dohromady a studenou vodou nařeďte dle potřeby tak, aby měl dresink konzistenci jogurtu.

4. Lžící naberte dresink a pokapejte karotky zprava doleva po celé délce. Nakonec posypte nasekaným koriandrem a podávejte s opečenými polovinami citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Rychlá frittata ze zbylých...
Květák wellington
Květák wellington
Květák wellington
Květák wellington
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Slovenská vianočná kapustnica
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s kozím...
Pečené kapustičky s kozím...

Inspirujte se podobnými recepty