
Rigatoni s kachním ragú

Náročné
Více než 60 minut
5/5
Italská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Olej olivový 1 plž
- Kachní stehna 4 ks
- Česnek 1 strouž.
- Cibule šalotka 500 g
- Červené víno 160 ml
- Vývar hovězí 500 ml
- Rajský protlak 80 ml
- Bobkový list 2 ks
- Sůl
- Těstoviny 300 g
- Petržel hladkolistá 2 plž
- Pepř
- Olej olivový 1 plž
- Kachní stehna 4 ks
- Česnek 1 strouž.
- Cibule šalotka 500 g
- Červené víno 160 ml
- Vývar hovězí 500 ml
- Rajský protlak 80 ml
- Bobkový list 2 ks
- Sůl
- Těstoviny 300 g
- Petržel hladkolistá 2 plž
- Pepř
Příprava
- 1Připravte si na oběd něco speciálního. Nechte se inspirovat italskou kuchyní a vyzkoušejte těstoviny rigatoni s kachním ragú.
- 2Troubu předehřejte na 160 °C.
- 3Olej rozpalte ve velkém, nejlépe silnostěnném hrnci, a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.
- 4Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.
- 5Přidejte česnek, víno, vývar, rajčatové pyré, bobkové listy a promíchejte.
- 6Do hrnce vraťte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby, aby maso zcela změklo a odpadávalo od kostí.
- 7Hrnec vyndejte z trouby, obsah nechte zchladnout, vyjměte bobkové listy a vyhoďte je.
- 8Pak oberte maso od kostí, vraťte ho do hrnce a ragú prohřejte.
- 9Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.
- 10Sceďte je, smíchejte s ragú, podle chuti dosolte, případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.
- 1Připravte si na oběd něco speciálního. Nechte se inspirovat italskou kuchyní a vyzkoušejte těstoviny rigatoni s kachním ragú.
- 2Troubu předehřejte na 160 °C.
- 3Olej rozpalte ve velkém, nejlépe silnostěnném hrnci, a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.
- 4Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.
- 5Přidejte česnek, víno, vývar, rajčatové pyré, bobkové listy a promíchejte.
- 6Do hrnce vraťte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby, aby maso zcela změklo a odpadávalo od kostí.
- 7Hrnec vyndejte z trouby, obsah nechte zchladnout, vyjměte bobkové listy a vyhoďte je.
- 8Pak oberte maso od kostí, vraťte ho do hrnce a ragú prohřejte.
- 9Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.
- 10Sceďte je, smíchejte s ragú, podle chuti dosolte, případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.