Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyRigatoni s kachním ragú
Albert logoAlbert logo
  • Rigatoni s kachním ragú

Rigatoni s kachním ragú

Rigatoni s kachním ragú
Náročné
Více než 60 minut
5/5
Italská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Olej olivový 1 plž
  • Kachní stehna 4 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Cibule šalotka 500 g
  • Červené víno 160 ml
  • Vývar hovězí 500 ml
  • Rajský protlak 80 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Sůl
  • Těstoviny 300 g
  • Petržel hladkolistá 2 plž
  • Pepř
  • Olej olivový 1 plž
  • Kachní stehna 4 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Cibule šalotka 500 g
  • Červené víno 160 ml
  • Vývar hovězí 500 ml
  • Rajský protlak 80 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Sůl
  • Těstoviny 300 g
  • Petržel hladkolistá 2 plž
  • Pepř

Příprava

1
Připravte si na oběd něco speciálního. Nechte se inspirovat italskou kuchyní a vyzkoušejte těstoviny rigatoni s kachním ragú.
2
Troubu předehřejte na 160 °C.
3
Olej rozpalte ve velkém, nejlépe silnostěnném hrnci, a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.
4
Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.
5
Přidejte česnek, víno, vývar, rajčatové pyré, bobkové listy a promíchejte.
6
Do hrnce vraťte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby, aby maso zcela změklo a odpadávalo od kostí.
7
Hrnec vyndejte z trouby, obsah nechte zchladnout, vyjměte bobkové listy a vyhoďte je.
8
Pak oberte maso od kostí, vraťte ho do hrnce a ragú prohřejte.
9
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.
10
Sceďte je, smíchejte s ragú, podle chuti dosolte, případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.
1
Připravte si na oběd něco speciálního. Nechte se inspirovat italskou kuchyní a vyzkoušejte těstoviny rigatoni s kachním ragú.
2
Troubu předehřejte na 160 °C.
3
Olej rozpalte ve velkém, nejlépe silnostěnném hrnci, a pak na něm dozlatova ze všech stran opečte kachní stehna.
4
Vyjměte je a do hrnce naopak vsypte šalotky a opékejte je 4 minuty dohněda.
5
Přidejte česnek, víno, vývar, rajčatové pyré, bobkové listy a promíchejte.
6
Do hrnce vraťte maso a přiklopené dejte dusit na 1,5 hodiny do trouby, aby maso zcela změklo a odpadávalo od kostí.
7
Hrnec vyndejte z trouby, obsah nechte zchladnout, vyjměte bobkové listy a vyhoďte je.
8
Pak oberte maso od kostí, vraťte ho do hrnce a ragú prohřejte.
9
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus.
10
Sceďte je, smíchejte s ragú, podle chuti dosolte, případně opepřete a podávejte posypané petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 5 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.