Pečené hrušky s červeným vínem

Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 50 g
- Červené víno 250 ml
- Cukr třtinový 100 g
- Badyán celý 2 ks
- Skořice celá 2 ks
- Hruška 6 ks
- Máslo 50 g
- Červené víno 250 ml
- Cukr třtinový 100 g
- Badyán celý 2 ks
- Skořice celá 2 ks
- Hruška 6 ks
Příprava
- 1Pečené hrušky jsou skvělým dezertem, který se hodí po každé hostině.
- 2Troubu předehřejte na 200 °C.
- 3Spodky hrušek (u bubáku) jemně seřízněte, aby hrušky dobře seděly v hrnci.
- 4Pak je do hrnce jednu vedle druhé vyskládejte a zalijte vínem.
- 5Poklaďte kousky másla, zasypte cukrem, přidejte skořici a badyán a přiklopené pečte 30 minut.
- 6Pak odklopte, několikrát přelijte vínem z pekáče a odklopené 40 minut dopečte.
- 7Velmi často podlévejte. Podávejte s pořádným kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.
- 1Pečené hrušky jsou skvělým dezertem, který se hodí po každé hostině.
- 2Troubu předehřejte na 200 °C.
- 3Spodky hrušek (u bubáku) jemně seřízněte, aby hrušky dobře seděly v hrnci.
- 4Pak je do hrnce jednu vedle druhé vyskládejte a zalijte vínem.
- 5Poklaďte kousky másla, zasypte cukrem, přidejte skořici a badyán a přiklopené pečte 30 minut.
- 6Pak odklopte, několikrát přelijte vínem z pekáče a odklopené 40 minut dopečte.
- 7Velmi často podlévejte. Podávejte s pořádným kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.