Pečené hrušky s červeným vínem
Ingredience
6–8 | hrušek |
250 ml | červeného vína |
50 g | studeného másla |
100 g | světlého třtinového cukru |
2 | svitky skořice, přepůlené |
2 | hvězdičky badyánu |
Postup přípravy
Pečené hrušky jsou skvělým dezertem, který se hodí po každé hostině.
1) Troubu předehřejte na 200 °C.
2) Spodky hrušek (u bubáku) jemně seřízněte, aby hrušky dobře seděly v hrnci.
3) Pak je do hrnce jednu vedle druhé vyskládejte a zalijte vínem.
4) Poklaďte kousky másla, zasypte cukrem, přidejte skořici a badyán a přiklopené pečte 30 minut.
5) Pak odklopte, několikrát přelijte vínem z pekáče a odklopené 40 minut dopečte.
6) Velmi často podlévejte. Podávejte s pořádným kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY