Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6–8 hrušek
250 ml červeného vína
50 g studeného másla
100 g světlého třtinového cukru
2 svitky skořice, přepůlené
2 hvězdičky badyánu

Postup přípravy

Pečené hrušky jsou skvělým dezertem, který se hodí po každé hostině.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Spodky hrušek (u bubáku) jemně seřízněte, aby hrušky dobře seděly v hrnci.

3) Pak je do hrnce jednu vedle druhé vyskládejte a zalijte vínem.

4) Poklaďte kousky másla, zasypte cukrem, přidejte skořici a badyán a přiklopené pečte 30 minut.

5) Pak odklopte, několikrát přelijte vínem z pekáče a odklopené 40 minut dopečte.

6) Velmi často podlévejte. Podávejte s pořádným kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty