×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené hrušky s červeným vínem
nad 60 minut , Dezert , Velmi snadné , Česká , Sladká jídla , Pečení ,

Pečené hrušky s červeným vínem

Co budu potřebovat

6–8 hrušek
250 ml červeného vína
50 g studeného másla
100 g světlého třtinového cukru
2 svitky skořice, přepůlené
2 hvězdičky badyánu

Jak na to?

Pečené hrušky jsou skvělým dezertem, který se hodí po každé hostině.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Spodky hrušek (u bubáku) jemně seřízněte, aby hrušky dobře seděly v hrnci.

3) Pak je do hrnce jednu vedle druhé vyskládejte a zalijte vínem.

4) Poklaďte kousky másla, zasypte cukrem, přidejte skořici a badyán a přiklopené pečte 30 minut.

5) Pak odklopte, několikrát přelijte vínem z pekáče a odklopené 40 minut dopečte.

6) Velmi často podlévejte. Podávejte s pořádným kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.

Tip do kuchyně

 

Hrušky podávejte se zakysanou smetanou nebo zmrzlinou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Dvanáctihodinová kachna

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Švestkové svatomartinské koláčky

    Moučníky a koláče nad 60 minut