×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené hrušky s červeným vínem

Další recepty a články

Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová...
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Švestkové svatomartinské...
Švestkové svatomarti...
Švestkové svatomartinské...
Švestkové svatomartinské...
Lokše s mákem
Lokše s mákem
Lokše s mákem
Lokše s mákem

Pečené hrušky s červeným vínem

Tip do kuchyně

 

Hrušky podávejte se zakysanou smetanou nebo zmrzlinou.

Co budete potřebovat

6–8 hrušek
250 ml červeného vína
50 g studeného másla
100 g světlého třtinového cukru
2 svitky skořice, přepůlené
2 hvězdičky badyánu

Jak na to?

Pečené hrušky jsou skvělým dezertem, který se hodí po každé hostině.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Spodky hrušek (u bubáku) jemně seřízněte, aby hrušky dobře seděly v hrnci.

3) Pak je do hrnce jednu vedle druhé vyskládejte a zalijte vínem.

4) Poklaďte kousky másla, zasypte cukrem, přidejte skořici a badyán a přiklopené pečte 30 minut.

5) Pak odklopte, několikrát přelijte vínem z pekáče a odklopené 40 minut dopečte.

6) Velmi často podlévejte. Podávejte s pořádným kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené hrušky s červeným vínem

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Pečení Husa a kachna Magazín 11/2013
Průměrné hodnocení 4 (5)

Tip do kuchyně

 

Hrušky podávejte se zakysanou smetanou nebo zmrzlinou.

Co budete potřebovat

6–8 hrušek
250 ml červeného vína
50 g studeného másla
100 g světlého třtinového cukru
2 svitky skořice, přepůlené
2 hvězdičky badyánu

Jak na to?

Pečené hrušky jsou skvělým dezertem, který se hodí po každé hostině.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Spodky hrušek (u bubáku) jemně seřízněte, aby hrušky dobře seděly v hrnci.

3) Pak je do hrnce jednu vedle druhé vyskládejte a zalijte vínem.

4) Poklaďte kousky másla, zasypte cukrem, přidejte skořici a badyán a přiklopené pečte 30 minut.

5) Pak odklopte, několikrát přelijte vínem z pekáče a odklopené 40 minut dopečte.

6) Velmi často podlévejte. Podávejte s pořádným kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Dvanáctihodinová kachna
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Martinské rohlíčky s ořechovou...
Švestkové svatomartinské...
Švestkové svatomartinské...
Švestkové svatomartinské...
Švestkové svatomartinské...
Lokše s mákem
Lokše s mákem
Lokše s mákem
Lokše s mákem

Inspirujte se podobnými recepty