
Lodičky z paštiky s klikvou marinovanou v portském víně s křupavým kadeřávkem

Snadné
Více než 60 minut
1/5
Česká
Bezlepkové
Silvestr
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Kuřecí játra 200 g
- Sůl 5 g
- Pepř 1 g
- Tymián sušený
- Česnek 10 g
- Vejce 3 ks
- Máslo 100 g
- Víno portské 70 ml
- Červené víno 70 ml
- Cukr krupicový 55 g
- Skořice celá 1 ks
- Badyán celý 2 ks
- Brusinky 80 g
- Kadeřávek 150 g
- Olej olivový 10 ml
- Blanšírované mandle 30 g
- Kuřecí játra 200 g
- Sůl 5 g
- Pepř 1 g
- Tymián sušený
- Česnek 10 g
- Vejce 3 ks
- Máslo 100 g
- Víno portské 70 ml
- Červené víno 70 ml
- Cukr krupicový 55 g
- Skořice celá 1 ks
- Badyán celý 2 ks
- Brusinky 80 g
- Kadeřávek 150 g
- Olej olivový 10 ml
Příprava
- 1Očištěných 200 g kuřecích jater vložte do mixéru, přidejte 3 g soli, 1 g pepře, 3 g tymiánu, 10 g oloupaného a prolisovaného česneku a 3 vejce. Krátce rozmixujte a poté postupně přilévejte 100 g rozpuštěného másla, aby směs byla hladká.
- 2Směs nalijte do silikonových formiček, zakryjte potravinářskou fólií a připravte nad vodní lázní při 80 °C přibližně 20 minut. Poté nechte paštiku zchladnout 4 hodiny v mrazáku, aby šla snadno vyjmout z formy, a před podáváním ji nechte povolit na pokojovou teplotu.
- 3Do malého hrnce nalijte 70 ml portského a 70 ml červeného vína. Přidejte 50 g cukru, celou skořici a 2 hvězdičky badyánu. Směs vařte asi 10 minut, dokud se nerozvoní a mírně nezredukuje. Koření vyjměte a přidejte 80 g klikvy. Vařte na mírném plameni, dokud se tekutina nevypaří a směs nezhoustne. Poté ji dejte stranou a nechte vychladnout.
- 4Omyjte 150 g kadeřávku, zbavte jej tvrdých stonků, natrhejte na menší kousky a vložte do větší mísy. Pokapejte 10 ml oleje, přisypte 5 g cukru a 2 g soli. Promíchejte, rozložte na talíř vyložený papírovým ubrouskem, vložte na 2 minuty do mikrovlnné trouby a promíchejte. Postup opakujte, dokud nejsou listy křupavé a dozlatova opečené. Drůbeží paštiku servírujte s marinovanou klikvou posypanou chipsy z kadeřávku a ozdobte nasucho opraženými mandličkami.
- 1Očištěných 200 g kuřecích jater vložte do mixéru, přidejte 3 g soli, 1 g pepře, 3 g tymiánu, 10 g oloupaného a prolisovaného česneku a 3 vejce. Krátce rozmixujte a poté postupně přilévejte 100 g rozpuštěného másla, aby směs byla hladká.
- 2Směs nalijte do silikonových formiček, zakryjte potravinářskou fólií a připravte nad vodní lázní při 80 °C přibližně 20 minut. Poté nechte paštiku zchladnout 4 hodiny v mrazáku, aby šla snadno vyjmout z formy, a před podáváním ji nechte povolit na pokojovou teplotu.
- 3Do malého hrnce nalijte 70 ml portského a 70 ml červeného vína. Přidejte 50 g cukru, celou skořici a 2 hvězdičky badyánu. Směs vařte asi 10 minut, dokud se nerozvoní a mírně nezredukuje. Koření vyjměte a přidejte 80 g klikvy. Vařte na mírném plameni, dokud se tekutina nevypaří a směs nezhoustne. Poté ji dejte stranou a nechte vychladnout.
- 4Omyjte 150 g kadeřávku, zbavte jej tvrdých stonků, natrhejte na menší kousky a vložte do větší mísy. Pokapejte 10 ml oleje, přisypte 5 g cukru a 2 g soli. Promíchejte, rozložte na talíř vyložený papírovým ubrouskem, vložte na 2 minuty do mikrovlnné trouby a promíchejte. Postup opakujte, dokud nejsou listy křupavé a dozlatova opečené. Drůbeží paštiku servírujte s marinovanou klikvou posypanou chipsy z kadeřávku a ozdobte nasucho opraženými mandličkami.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.