×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené brokolicové válečky

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Pečené brokolicové válečky

Co budete potřebovat

340 g brokolice, rozdělené na růžičky
1 velké vejce
½ cibule, nakrájená najemno
50 g čedaru, nastrouhaného
60–100 g strouhanky, ochucené
sušeným česnekem a nadrobno
nasekanou petrželkou
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Brokolici vhoďte do vroucí vody a 1 minutu vařte. Pak ji sceďte a ihned zchlaďte studenou vodou. Nechte dobře okapat. Pak ji nasekejte najemno a smíchejte s vejcem, cibulí, čedarem, ochucenou strouhankou, solí a pepřem. Lžící odebírejte kousky těsta a rukama tvarujte malé válečky. Dávejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova 18–25 minut, v poločase otočte. Podávat můžete s oblíbenou omáčkou nebo dipem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené brokolicové válečky

Hlavní chod Snadné Petržel kadeřavá Magazín 1/2016 Počet porcí: na 20 válečků
Průměrné hodnocení 4 (27)

Co budete potřebovat

340 g brokolice, rozdělené na růžičky
1 velké vejce
½ cibule, nakrájená najemno
50 g čedaru, nastrouhaného
60–100 g strouhanky, ochucené
sušeným česnekem a nadrobno
nasekanou petrželkou
sůl, pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Brokolici vhoďte do vroucí vody a 1 minutu vařte. Pak ji sceďte a ihned zchlaďte studenou vodou. Nechte dobře okapat. Pak ji nasekejte najemno a smíchejte s vejcem, cibulí, čedarem, ochucenou strouhankou, solí a pepřem. Lžící odebírejte kousky těsta a rukama tvarujte malé válečky. Dávejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte dozlatova 18–25 minut, v poločase otočte. Podávat můžete s oblíbenou omáčkou nebo dipem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty