×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Zapečené brambory s česnekem a rozmarýnem

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá...
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke...
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová...
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka

Zapečené brambory s česnekem a rozmarýnem

Tip do kuchyně

 

Podávejte s připravenou majonézou a nejlépe k pečenému či grilovanému masu.

Co budete potřebovat

1 kg malých brambor (v sezoně nových), oloupaných
125 ml olivového oleje
1 palice česneku, stroužky oddělené, neloupané
hrubá mořská sůl
3 větvičky rozmarýnu
Na česnekovou majonézu:
150 g majonézy
1–2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy
2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
1 lžíce sekané pažitky

Jak na to?

Hledáte ideální přílohu k pečenému masu? Zkuste zapečené brambory s česnekem a rozmarýnem.

Nejprve si připravte majonézu k podávání:
1) Smíchejte v misce majonézu, citronovou šťávu, česnek a pažitku a dejte vychladit do lednice.

2) Troubu předehřejte na 220 °C.

3) Brambory dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte zhruba 20 minut doměkka.

4) Sceďte je, osušte a každou promáčkněte spodní stranou lžíce.

5) Olej a stroužky česneku dejte na plech a na 5 minut vložte do trouby.

6) Přidejte brambory, promíchejte, osolte a pečte dalších 15 minut.

7) Obraťte je a po 10 minutách přidejte rozmarýn a pečte dalších 5 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Zapečené brambory s česnekem a rozmarýnem

Příloha Velmi snadné Česká Pečení Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 3 (3)

Inspirujte se zdravými recepty

Tip do kuchyně

 

Podávejte s připravenou majonézou a nejlépe k pečenému či grilovanému masu.

Co budete potřebovat

1 kg malých brambor (v sezoně nových), oloupaných
125 ml olivového oleje
1 palice česneku, stroužky oddělené, neloupané
hrubá mořská sůl
3 větvičky rozmarýnu
Na česnekovou majonézu:
150 g majonézy
1–2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy
2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
1 lžíce sekané pažitky

Jak na to?

Hledáte ideální přílohu k pečenému masu? Zkuste zapečené brambory s česnekem a rozmarýnem.

Nejprve si připravte majonézu k podávání:
1) Smíchejte v misce majonézu, citronovou šťávu, česnek a pažitku a dejte vychladit do lednice.

2) Troubu předehřejte na 220 °C.

3) Brambory dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte zhruba 20 minut doměkka.

4) Sceďte je, osušte a každou promáčkněte spodní stranou lžíce.

5) Olej a stroužky česneku dejte na plech a na 5 minut vložte do trouby.

6) Přidejte brambory, promíchejte, osolte a pečte dalších 15 minut.

7) Obraťte je a po 10 minutách přidejte rozmarýn a pečte dalších 5 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Domácí ostrá tatarská omáčka
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Jogurtový dip ke grilování
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka

Inspirujte se podobnými recepty