
Smažená kuřecí stehna s harissovou majonézou

Snadné
31-45 minut
5/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Kuřecí stehna 4 ks
- Česnek 2 strouž.
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Chilli mleté 2 člž
- Sůl 2 člž
- Harissa 1 člž
- Koření grilovací 2 člž
- Majonéza 100 g
- Mouka hladká 300 g
- Podmáslí 300 ml
- Zelí bílé 1/2 ks
- Olej slunečnicový
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Cibulka jarní 1 ks
- Kopr 1 plž
- Citronová šťáva 1 plž
- Vinný ocet 1 plž
- Hořčice dijonská 1 plž
- Olej olivový 165 ml
- Kuřecí stehna 4 ks
- Česnek 2 strouž.
- Tymián čerstvý 2 snít.
- Chilli mleté 2 člž
- Sůl 2 člž
- Harissa 1 člž
- Koření grilovací 2 člž
- Majonéza 100 g
- Mouka hladká 300 g
- Podmáslí 300 ml
- Zelí bílé 1/2 ks
- Olej slunečnicový
- Pažitka čerstvá 1 svaz.
- Cibulka jarní 1 ks
- Kopr 1 plž
Příprava
- 1Stehna rozkrojte na horní a dolní část, z křidýlek odstraňte špičky. Kuřecí díly vložte do velkého hrnce s těžkým dnem, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, přidejte česnek, tymián a 1 lžičku soli. Vařte asi 10–15 minut, až bude kuře uvařené. Stáhněte z ohně a nechte asi ½ hodiny chladnout ve vývaru.
- 2Mezitím v malé misce smíchejte majonézu s paprikovou pastou harissa a důkladně prošlehejte. Uložte do ledničky.
- 3V jiné misce smíchejte mouku se lžičkou soli a veškerým kořením. Vyjměte kuře z vývaru. Podmáslí nalijte do misky a postupně v něm namáčejte kuřecí díly.
- 4Potom je obalte v kořeněné mouce. V hlubší pánvi rozehřejte olej a postupně do něj vkládejte kuřecí kousky a smažte je ze všech stran dozlatova. Osmažené kuře odkládejte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
- 5Na zelný salát smíchejte v míse zelí, pažitku, jarní cibulku a kopr.
- 6Prošlehejte citronovou šťávu, vinný ocet, hořčici a olej. Osolte a zálivku promíchejte se zeleninou a bylinkami. Ke kuřeti podávejte zelný salát a vychlazenou harissovou majonézu.
- 1Stehna rozkrojte na horní a dolní část, z křidýlek odstraňte špičky. Kuřecí díly vložte do velkého hrnce s těžkým dnem, zalijte vodou tak, aby bylo ponořené, přidejte česnek, tymián a 1 lžičku soli. Vařte asi 10–15 minut, až bude kuře uvařené. Stáhněte z ohně a nechte asi ½ hodiny chladnout ve vývaru.
- 2Mezitím v malé misce smíchejte majonézu s paprikovou pastou harissa a důkladně prošlehejte. Uložte do ledničky.
- 3V jiné misce smíchejte mouku se lžičkou soli a veškerým kořením. Vyjměte kuře z vývaru. Podmáslí nalijte do misky a postupně v něm namáčejte kuřecí díly.
- 4Potom je obalte v kořeněné mouce. V hlubší pánvi rozehřejte olej a postupně do něj vkládejte kuřecí kousky a smažte je ze všech stran dozlatova. Osmažené kuře odkládejte na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk.
- 5Na zelný salát smíchejte v míse zelí, pažitku, jarní cibulku a kopr.
- 6Prošlehejte citronovou šťávu, vinný ocet, hořčici a olej. Osolte a zálivku promíchejte se zeleninou a bylinkami. Ke kuřeti podávejte zelný salát a vychlazenou harissovou majonézu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.