×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené brambory s domácí tatarkou

Další recepty a články

Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové...
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové placičky
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z...
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z meduňky,...
Pečené brambory s dijonskou...
Pečené brambory s...
Pečené brambory s dijonskou...
Pečené brambory s dijonskou...
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové...
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety

Pečené brambory s domácí tatarkou

Tip do kuchyně

 

Brambory s domácí tatarkou můžete jíst samostatně k večeři nebo je můžete podávat jako přílohu například k smaženému řízku.

Co budete potřebovat

2 žloutky
150 ml slunečnicového oleje
šťáva z 1 citronu
1/2 lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř
2 okurky nakládačky
1 červená cibule
500 g brambor
pálivá paprika
sušený tymián
olivový olej

Jak na to?

Pečené brambory jsou u nás velmi oblíbené. Co takhle si k nim připravit domácí tatarskou omáčku?

1) Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořčici dejte do nádoby z příslušenství tyčového mixéru.

2) Mixér ponořte až na dno, zapněte jej a pomalu s ním vyjíždějte nahoru. Trvá to jen pár sekund.

3) Tatarku podle chuti osolte a opepřete, vmíchejte nadrobno pokrájené okurky a cibuli.

4) Brambory posypte solí, pepřem, paprikou a tymiánem a zastříkněte olejem.

5) Pečte hodinu v troubě při 190 °C.

Podávejte s tatarkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené brambory s domácí tatarkou

Příloha Velmi snadné Česká Chuťovky Pečení Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 4 (5)

Tip do kuchyně

 

Brambory s domácí tatarkou můžete jíst samostatně k večeři nebo je můžete podávat jako přílohu například k smaženému řízku.

Co budete potřebovat

2 žloutky
150 ml slunečnicového oleje
šťáva z 1 citronu
1/2 lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř
2 okurky nakládačky
1 červená cibule
500 g brambor
pálivá paprika
sušený tymián
olivový olej

Jak na to?

Pečené brambory jsou u nás velmi oblíbené. Co takhle si k nim připravit domácí tatarskou omáčku?

1) Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořčici dejte do nádoby z příslušenství tyčového mixéru.

2) Mixér ponořte až na dno, zapněte jej a pomalu s ním vyjíždějte nahoru. Trvá to jen pár sekund.

3) Tatarku podle chuti osolte a opepřete, vmíchejte nadrobno pokrájené okurky a cibuli.

4) Brambory posypte solí, pepřem, paprikou a tymiánem a zastříkněte olejem.

5) Pečte hodinu v troubě při 190 °C.

Podávejte s tatarkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové placičky
Domácí bramborové placičky
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z meduňky,...
Pečené brambory s dijonskou...
Pečené brambory s dijonskou...
Pečené brambory s dijonskou...
Pečené brambory s dijonskou...
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety

Inspirujte se podobnými recepty