×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená zelenina s kapustou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Pečená zelenina s kapustou

Co budete potřebovat

1,5–2 kg zeleniny (mrkev, řepa, dýně,
celer… mohou být i brambory),
nakrájené na kousky
1 palice česneku, stroužky oddělené
a oloupané
6 lžic olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
1 cibule, nasekaná
1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
2 konzervy loupaných rajčat (800 g)
1 lžíce sušeného oregana
200 g kapusty, nasekané
tabasco

Jak na to?

Předehřeje troubu na 250 °C. Na plech potažený pečicím papírem rozložte zeleninu (dýni přidejte o 10 minut později), česnek a vše pokapejte 3 lžícemi oleje, promíchejte a osolte. Pečte 45 minut, zeleninu průběžně obracejte. Mezitím rozehřejte v kastrolu druhou polovinu olivového oleje a opečte na něm doměkka cibuli. Jakmile začne zlátnout, přimíchejte rajčatový protlak a minutu ho míchejte. Prsty rozmačkejte konzervovaná rajčata a přidejte je do kastrolu, vlijte zbylou rajčatovou šťávu z konzerv, osolte, opepřete a přidejte oregano. Přiklopte a nechte probublávat tak dlouho, než se dopeče zelenina. Upečenou zeleninu – měla by být zlatá a zapíchnutá vidlička by jí měla snadno projít – vyndejte z trouby. Do kastrolu přimíchejte kapustu, nechte ji asi 5 minut změknout a přisypte upečenou zeleninu. Osolte, opepřete, a pokud chcete, podávejte s tabascem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená zelenina s kapustou

Snadné Česká Pečení Oregano , Rajče Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

1,5–2 kg zeleniny (mrkev, řepa, dýně,
celer… mohou být i brambory),
nakrájené na kousky
1 palice česneku, stroužky oddělené
a oloupané
6 lžic olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
1 cibule, nasekaná
1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku
2 konzervy loupaných rajčat (800 g)
1 lžíce sušeného oregana
200 g kapusty, nasekané
tabasco

Jak na to?

Předehřeje troubu na 250 °C. Na plech potažený pečicím papírem rozložte zeleninu (dýni přidejte o 10 minut později), česnek a vše pokapejte 3 lžícemi oleje, promíchejte a osolte. Pečte 45 minut, zeleninu průběžně obracejte. Mezitím rozehřejte v kastrolu druhou polovinu olivového oleje a opečte na něm doměkka cibuli. Jakmile začne zlátnout, přimíchejte rajčatový protlak a minutu ho míchejte. Prsty rozmačkejte konzervovaná rajčata a přidejte je do kastrolu, vlijte zbylou rajčatovou šťávu z konzerv, osolte, opepřete a přidejte oregano. Přiklopte a nechte probublávat tak dlouho, než se dopeče zelenina. Upečenou zeleninu – měla by být zlatá a zapíchnutá vidlička by jí měla snadno projít – vyndejte z trouby. Do kastrolu přimíchejte kapustu, nechte ji asi 5 minut změknout a přisypte upečenou zeleninu. Osolte, opepřete, a pokud chcete, podávejte s tabascem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty