1
Na plech rozložte 400 g batátových hranolků, pokapejte je 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
2
V misce smíchejte 200 g řeckého jogurtu, 100 g majonézy, lžíci olivového oleje, lžičku medu a opepřete. Dozdobte snítkami hráškových výhonků a připravený dip dejte do lednice.
3
Ze 400 g mletého hovězího vytvořte 4 burgerové placky. Osolte, opepřete a opékejte na rozpálené pánvi z obou stran asi 5 minut, dokud nebudou dobře propečené. Minutu před koncem položte na každou placku plátek sýra gouda a nechte ho lehce roztavit. Hamburgerové bulky rozkrojte napůl a opečte je na pánvi nasucho dozlatova. V misce smíchejte 4 lžíce kečupu se lžičkou worcesterské omáčky a potřete touto směsí vnitřní strany rozkrojených bulek.
4
Na spodní polovinu bulky položte opečené maso se sýrem, přidejte kolečko rozkrojené oloupané cibule, plátek omytého ledového salátu a přiklopte horní polovinou bulky. Burger podávejte s horkými batátovými hranolky a jogurtovým dipem. Dokonalé spojení pro každého gurmána.
1
Na plech rozložte 400 g batátových hranolků, pokapejte je 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
2
V misce smíchejte 200 g řeckého jogurtu, 100 g majonézy, lžíci olivového oleje, lžičku medu a opepřete. Dozdobte snítkami hráškových výhonků a připravený dip dejte do lednice.
3
Ze 400 g mletého hovězího vytvořte 4 burgerové placky. Osolte, opepřete a opékejte na rozpálené pánvi z obou stran asi 5 minut, dokud nebudou dobře propečené. Minutu před koncem položte na každou placku plátek sýra gouda a nechte ho lehce roztavit. Hamburgerové bulky rozkrojte napůl a opečte je na pánvi nasucho dozlatova. V misce smíchejte 4 lžíce kečupu se lžičkou worcesterské omáčky a potřete touto směsí vnitřní strany rozkrojených bulek.
4
Na spodní polovinu bulky položte opečené maso se sýrem, přidejte kolečko rozkrojené oloupané cibule, plátek omytého ledového salátu a přiklopte horní polovinou bulky. Burger podávejte s horkými batátovými hranolky a jogurtovým dipem. Dokonalé spojení pro každého gurmána.