Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí burger s batátovými hranolky
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí burger s batátovými hranolky

Hovězí burger s batátovými hranolky

Hovězí burger s batátovými hranolky
Velmi snadné
46-60 minut
0/5
Americká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Batátové hranolky Albertova tržnice 400 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Jogurt řecký 200 g
  • Majonéza 100 g
  • Med 1 člž
  • Hráškové výhonky 4 snít.
  • Mleté maso hovězí 400 g
  • Gouda plátky 4 plát.
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Kečup 4 plž
  • Worcesterová omáčka 1 člž
  • Salát ledový 1 ks
  • Cibule červená 1 ks
  • Batátové hranolky Albertova tržnice 400 g
  • Olej olivový 3 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Jogurt řecký 200 g
  • Majonéza 100 g
  • Med 1 člž
  • Hráškové výhonky 4 snít.
  • Mleté maso hovězí 400 g
  • Gouda plátky 4 plát.
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Kečup 4 plž
  • Worcesterová omáčka 1 člž
  • Salát ledový 1 ks
  • Cibule červená 1 ks

Příprava

1
Na plech rozložte 400 g batátových hranolků, pokapejte je 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
2
V misce smíchejte 200 g řeckého jogurtu, 100 g majonézy, lžíci olivového oleje, lžičku medu a opepřete. Dozdobte snítkami hráškových výhonků a připravený dip dejte do lednice.
3
Ze 400 g mletého hovězího vytvořte 4 burgerové placky. Osolte, opepřete a opékejte na rozpálené pánvi z obou stran asi 5 minut, dokud nebudou dobře propečené. Minutu před koncem položte na každou placku plátek sýra gouda a nechte ho lehce roztavit. Hamburgerové bulky rozkrojte napůl a opečte je na pánvi nasucho dozlatova. V misce smíchejte 4 lžíce kečupu se lžičkou worcesterské omáčky a potřete touto směsí vnitřní strany rozkrojených bulek.
4
Na spodní polovinu bulky položte opečené maso se sýrem, přidejte kolečko rozkrojené oloupané cibule, plátek omytého ledového salátu a přiklopte horní polovinou bulky. Burger podávejte s horkými batátovými hranolky a jogurtovým dipem. Dokonalé spojení pro každého gurmána.
1
Na plech rozložte 400 g batátových hranolků, pokapejte je 2 lžícemi olivového oleje, osolte a opepřete. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 20 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
2
V misce smíchejte 200 g řeckého jogurtu, 100 g majonézy, lžíci olivového oleje, lžičku medu a opepřete. Dozdobte snítkami hráškových výhonků a připravený dip dejte do lednice.
3
Ze 400 g mletého hovězího vytvořte 4 burgerové placky. Osolte, opepřete a opékejte na rozpálené pánvi z obou stran asi 5 minut, dokud nebudou dobře propečené. Minutu před koncem položte na každou placku plátek sýra gouda a nechte ho lehce roztavit. Hamburgerové bulky rozkrojte napůl a opečte je na pánvi nasucho dozlatova. V misce smíchejte 4 lžíce kečupu se lžičkou worcesterské omáčky a potřete touto směsí vnitřní strany rozkrojených bulek.
4
Na spodní polovinu bulky položte opečené maso se sýrem, přidejte kolečko rozkrojené oloupané cibule, plátek omytého ledového salátu a přiklopte horní polovinou bulky. Burger podávejte s horkými batátovými hranolky a jogurtovým dipem. Dokonalé spojení pro každého gurmána.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 3 dny

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 3 dny

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 3 dny

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 3 dny

Od 29.01.2025 do 11.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.