Pečená zelenina s česnekovým dipem
Ingredience
2 | střední červené řepy |
½ | celeru |
1 | mrkev |
3 | brambory |
sůl a pepř | |
2 | snítky rozmarýnu |
olivový olej | |
Na dip | |
---|---|
1 | kelímek zakysané smetany |
2–3 | lžičky bílého jogurtu |
3 | stroužky česneku, prolisované |
kousek zázvoru o velikosti palce, oloupaný a nastrouhaný najemno | |
sůl a pepř | |
bylinky podle chuti |
Postup přípravy
Oloupejte zeleninu a nakrájejte ji na přibližně stejně velké kousky. Rozpalte troubu na 200 °C. Pekáček vyložte pečicím papírem, naklaďte na něj zeleninu, osolte ji, opepřete a přidejte snítky rozmarýnu. Zeleninu rovnoměrně pokapejte olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte dozlatova.
V misce promíchejte zakysanou smetanu, jogurt, česnek a zázvor. Osolte a opepřete a znovu promíchejte. Místo zázvoru a česneku můžete použít i další bylinky, například pažitku, bazalku nebo oregano.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY