×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená zelenina s česnekovým dipem

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Pečená zelenina s česnekovým dipem

Co budete potřebovat

2 střední červené řepy
½ celeru
1 mrkev
3 brambory
sůl a pepř
2 snítky rozmarýnu
olivový olej
Na dip
1 kelímek zakysané smetany
2–3 lžičky bílého jogurtu
3 stroužky česneku, prolisované
kousek zázvoru o velikosti palce, oloupaný a nastrouhaný najemno
sůl a pepř
bylinky podle chuti

Jak na to?

Oloupejte zeleninu a nakrájejte ji na přibližně stejně velké kousky. Rozpalte troubu na 200 °C. Pekáček vyložte pečicím papírem, naklaďte na něj zeleninu, osolte ji, opepřete a přidejte snítky rozmarýnu. Zeleninu rovnoměrně pokapejte olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte dozlatova.
V misce promíchejte zakysanou smetanu, jogurt, česnek a zázvor. Osolte a opepřete a znovu promíchejte. Místo zázvoru a česneku můžete použít i další bylinky, například pažitku, bazalku nebo oregano.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená zelenina s česnekovým dipem

Hlavní chod Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

2 střední červené řepy
½ celeru
1 mrkev
3 brambory
sůl a pepř
2 snítky rozmarýnu
olivový olej
Na dip
1 kelímek zakysané smetany
2–3 lžičky bílého jogurtu
3 stroužky česneku, prolisované
kousek zázvoru o velikosti palce, oloupaný a nastrouhaný najemno
sůl a pepř
bylinky podle chuti

Jak na to?

Oloupejte zeleninu a nakrájejte ji na přibližně stejně velké kousky. Rozpalte troubu na 200 °C. Pekáček vyložte pečicím papírem, naklaďte na něj zeleninu, osolte ji, opepřete a přidejte snítky rozmarýnu. Zeleninu rovnoměrně pokapejte olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte dozlatova.
V misce promíchejte zakysanou smetanu, jogurt, česnek a zázvor. Osolte a opepřete a znovu promíchejte. Místo zázvoru a česneku můžete použít i další bylinky, například pažitku, bazalku nebo oregano.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat