×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečená zelenina s česnekovým dipem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Pečená zelenina s česnekovým dipem

Co budete potřebovat

2 střední červené řepy
½ celeru
1 mrkev
3 brambory
sůl a pepř
2 snítky rozmarýnu
olivový olej
Na dip
1 kelímek zakysané smetany
2–3 lžičky bílého jogurtu
3 stroužky česneku, prolisované
kousek zázvoru o velikosti palce, oloupaný a nastrouhaný najemno
sůl a pepř
bylinky podle chuti

Jak na to?

Oloupejte zeleninu a nakrájejte ji na přibližně stejně velké kousky. Rozpalte troubu na 200 °C. Pekáček vyložte pečicím papírem, naklaďte na něj zeleninu, osolte ji, opepřete a přidejte snítky rozmarýnu. Zeleninu rovnoměrně pokapejte olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte dozlatova.
V misce promíchejte zakysanou smetanu, jogurt, česnek a zázvor. Osolte a opepřete a znovu promíchejte. Místo zázvoru a česneku můžete použít i další bylinky, například pažitku, bazalku nebo oregano.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená zelenina s česnekovým dipem

Hlavní chod Snadné Pečení Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 3 (4)

Co budete potřebovat

2 střední červené řepy
½ celeru
1 mrkev
3 brambory
sůl a pepř
2 snítky rozmarýnu
olivový olej
Na dip
1 kelímek zakysané smetany
2–3 lžičky bílého jogurtu
3 stroužky česneku, prolisované
kousek zázvoru o velikosti palce, oloupaný a nastrouhaný najemno
sůl a pepř
bylinky podle chuti

Jak na to?

Oloupejte zeleninu a nakrájejte ji na přibližně stejně velké kousky. Rozpalte troubu na 200 °C. Pekáček vyložte pečicím papírem, naklaďte na něj zeleninu, osolte ji, opepřete a přidejte snítky rozmarýnu. Zeleninu rovnoměrně pokapejte olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte dozlatova.
V misce promíchejte zakysanou smetanu, jogurt, česnek a zázvor. Osolte a opepřete a znovu promíchejte. Místo zázvoru a česneku můžete použít i další bylinky, například pažitku, bazalku nebo oregano.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty