Zelenina pečená v troubě
Ingredience
1 | dýně hokkaido |
1 kg | brambor (malých, krásně kulatých) |
5–6 | menších červených řep |
3–4 | cibule |
10 | šalotek |
2 | svazky mrkve |
1 | palice česneku |
1 | citron |
1 | svazek tymiánu |
olivový olej | |
mořská sůl a čerstvě namletý pepř |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 220 °C. Dýni zbavte semen a nakrájejte na půlměsíčky. Brambory omyjte, případně vydrhněte kartáčkem a přepůlte. Řepu i cibuli oloupejte a přepůlte, větší kusy rozčtvrťte. Šalotky oloupejte, stejně tak mrkev. Tu zbavte i většiny natě (zhruba tři centimetry nechte). Palici česneku rozdělte na jednotlivé stroužky z citronu odkrojte dva větší kousky kůry. Nakonec vše smíchejte, rozdělte na dva plechy. Vmíchejte tymián a olej (zelenina by v něm neměla plavat, jen by se měla krásně lesknout), hodně osolte a opepřete a pečte třicet minut, nebo dokud není zelenina měkká.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY