Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

600 g čerstvé tresky
olivový olej
sůl a pepř
svazek tymiánu
2 lilky
2 malé cukety
1 hrst cherry rajčat

Postup přípravy

Filety tresky omyjte, důkladně osušte a rozdělte na porce. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte pár snítek tymiánu a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Ryba se bude péct asi 15 minut.
Lilky nakrájejte na kolečka, rozložte na podnos, osolte a nechte pár minut vypotit. Poté tekutinu důkladně odsajte. Cukety pokrájejte na kolečka, rajčata na poloviny. Ve větší pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje, nejprve opečte lilek, pak cuketu a nakonec krátce opečte rajčata. Pokud bude třeba, doplňte trochu oleje.
Zeleninu rozdělte na talíře, přidejte pečenou tresku, podle chuti dosolte, opepřete a dozdobte čerstvým tymiánem.

Pomohl vám recept?
42hodnocení4

Další videorecepty