×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená treska s grilovanou zeleninou
45 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Ryby , Bezlepkové ,

Pečená treska s grilovanou zeleninou

Co budu potřebovat

600 g čerstvé tresky
olivový olej
sůl a pepř
svazek tymiánu
2 lilky
2 malé cukety
1 hrst cherry rajčat

Jak na to?

Filety tresky omyjte, důkladně osušte a rozdělte na porce. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete olivovým olejem, osolte, opepřete, přidejte pár snítek tymiánu a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Ryba se bude péct asi 15 minut.
Lilky nakrájejte na kolečka, rozložte na podnos, osolte a nechte pár minut vypotit. Poté tekutinu důkladně odsajte. Cukety pokrájejte na kolečka, rajčata na poloviny. Ve větší pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje, nejprve opečte lilek, pak cuketu a nakonec krátce opečte rajčata. Pokud bude třeba, doplňte trochu oleje.
Zeleninu rozdělte na talíře, přidejte pečenou tresku, podle chuti dosolte, opepřete a dozdobte čerstvým tymiánem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Rybí karbanátky s kaší

    Ryby nad 60 minut
  • Treska v papilotě s jarní zeleninou

    Ryby 45 minut
  • Losos s fenyklovým salátem

    Ryby 30 minut