Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pečená pražma s bramborovou kaší

Pečená pražma s bramborovou kaší

Ingredience

800 g pražmy
sůl, pepř
1 citron
4 lžíce olivového oleje
600 g brambor
400 ml smetany (12 %)
muškátový oříšek
300 g brokolice
chilli vločky
90 g másla
1 vejce
1 lžička hladké mouky

Postup přípravy

1. Ryby očistěte, nařízněte ostrým nožem okolo páteře a postupujte dolů po žebrech, až vznikne filet. Filet omyjte, osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Jemně zakápněte citronovou šťávou, 2 lžícemi olivového oleje a pečte kůží dolů v troubě vyhřáté na 180 °C 6 minut.
2. Očištěné brambory oloupejte, nakrájejte na stejně velké kousky a dejte vařit do mírně osolené vody doměkka. Vodu slijte a brambory vyšlehejte se 100 ml ohřáté smetany dohladka. Dochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem dle chuti.
3. Omytou brokolici pokrájejte na růžičky a opečte na zbylém oleji. Osolte, opepřete a dochuťte chilli vločkami.
4. V mixéru dohladka rozmixujte 300 ml smetany, nakrájené máslo, žloutek, mouku a lžíci citronové šťávy. Přelijte do menšího hrnce a za stálého míchání zahřívejte a vařte do zhoustnutí. Dle chuti osolte a opepřete. Servírujte s rybou, kaší a brokolicí.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty