
Pečená mořská štika na pórku
Postup přípravy
1. V misce promíchejte dohladka 30 g másla se 2 lžičkami mouky. Filety mořské štiky osolte, opepřete a lehce poprašte z obou stran zbytkem mouky.
2. V pánvi rozehřejte olej, vložte snítku rozmarýnu a tymiánu a štiku z obou stran zprudka orestujte.
3. Olej opatrně slijte a do pánve přilijte víno a vodu. Přidejte rozdrobený bujón a nechte společně 5 minut provařit. Poté rybu vyndejte a uchovejte v teple. Do pánve přidejte připravené moučné máslo a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout.
4. V jiné pánvi rozehřejte zbytek másla do zpěnění. Vsypte očištěný pórek nakrájený na kolečka, sůl, pepř a 5 minut opékejte.
5. V cedníku nechte okapat z pórku máslo, nandejte na talíř, položte na něj štiku a přelijte omáčkou. Servírujte ozdobené snítkou mikrobylinek hrášku.