Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

170 g másla
3 lžičky hladké mouky
4 filety mořské štiky z Rybího trhu Albert
sůl
pepř
50 ml olivového oleje
1 snítka čerstvého rozmarýnu
1 snítka čerstvého tymiánu
100 ml bílého vína
100 ml vody
½ kostky zeleninového bujónu
2 pórky
1 hrst mikrobylinek – hrášek

Postup přípravy

1. V misce promíchejte dohladka 30 g másla se 2 lžičkami mouky. Filety mořské štiky osolte, opepřete a lehce poprašte z obou stran zbytkem mouky.

2. V pánvi rozehřejte olej, vložte snítku rozmarýnu a tymiánu a štiku z obou stran zprudka orestujte.

3. Olej opatrně slijte a do pánve přilijte víno a vodu. Přidejte rozdrobený bujón a nechte společně 5 minut provařit. Poté rybu vyndejte a uchovejte v teple. Do pánve přidejte připravené moučné máslo a za stálého míchání nechte omáčku zhoustnout.

4. V jiné pánvi rozehřejte zbytek másla do zpěnění. Vsypte očištěný pórek nakrájený na kolečka, sůl, pepř a 5 minut opékejte.

5. V cedníku nechte okapat z pórku máslo, nandejte na talíř, položte na něj štiku a přelijte omáčkou. Servírujte ozdobené snítkou mikrobylinek hrášku.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty