×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečená krůtí prsa s bramborami po indicku

Další recepty a články

Krůtí prsa s citronem a...
Krůtí prsa s...
Krůtí prsa s citronem a...
Krůtí prsa s citronem a...
Krůtí stehna s medem a...
Krůtí stehna s medem...
Krůtí stehna s medem a...
Krůtí stehna s medem a...

Pečená krůtí prsa s bramborami po indicku

Co budete potřebovat

350 g brambor
½ lžičky kurkumy
1 lžička římského kmínu
1 citron
pár snítek čerstvého koriandru
½ červené papriky
4cm kousek zázvoru
400–500 g krůtích prsou
olivový olej

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte brambory a nakrájejte je na 2,5cm kostičky. Vhoďte je do osolené vody, přiveďte k varu a 6 minut vařte, pak slijte a osušte.
Do misky dejte kurkumu, římský kmín a strouhanou citronovou kůru. Přimíchejte nahrubo nasekaný koriandr. Papriku zbavte semeníku a nakrájejte na malé kostičky, zázvor pokrájejte na sirky a přidejte ho ke směsi. Odložte si 3 plátky citronu a zbytek citronu vymačkejte do misky. Přisypte brambory.
Maso pokrájejte na řízky o velikosti drobné dlaně, pokapejte je olejem, osolte, opepřete a přidejte je k bramborám. Vše pořádně protřeste, aby se maso i brambory obalily kořením a vše přesuňte do pekáčku. Směs rozhrňte, aby byla v jedné vrstvě, na maso dejte kolečka citronu, znovu pokapejte olejem a pečte 25–30 minut, až maso bude zlatavé a propečené.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená krůtí prsa s bramborami po indicku

Hlavní chod Snadné Krůtí maso z magazínu 10/2016 Magazín 10/2016 Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

350 g brambor
½ lžičky kurkumy
1 lžička římského kmínu
1 citron
pár snítek čerstvého koriandru
½ červené papriky
4cm kousek zázvoru
400–500 g krůtích prsou
olivový olej

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte brambory a nakrájejte je na 2,5cm kostičky. Vhoďte je do osolené vody, přiveďte k varu a 6 minut vařte, pak slijte a osušte.
Do misky dejte kurkumu, římský kmín a strouhanou citronovou kůru. Přimíchejte nahrubo nasekaný koriandr. Papriku zbavte semeníku a nakrájejte na malé kostičky, zázvor pokrájejte na sirky a přidejte ho ke směsi. Odložte si 3 plátky citronu a zbytek citronu vymačkejte do misky. Přisypte brambory.
Maso pokrájejte na řízky o velikosti drobné dlaně, pokapejte je olejem, osolte, opepřete a přidejte je k bramborám. Vše pořádně protřeste, aby se maso i brambory obalily kořením a vše přesuňte do pekáčku. Směs rozhrňte, aby byla v jedné vrstvě, na maso dejte kolečka citronu, znovu pokapejte olejem a pečte 25–30 minut, až maso bude zlatavé a propečené.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Krůtí prsa s citronem a...
Krůtí prsa s citronem a...
Krůtí prsa s citronem a...
Krůtí prsa s citronem a...
Krůtí stehna s medem a...
Krůtí stehna s medem a...
Krůtí stehna s medem a...
Krůtí stehna s medem a...

Inspirujte se podobnými recepty