Pečená krůta se šalvějí a česnekem
Ingredience
1 | celá krůta |
100 g | másla |
sůl | |
2 | pomeranče |
3 | stroužky česneku |
šalvěj | |
drcený kmín | |
pepř | |
2 | červené cibule |
Postup přípravy
1. Očištěnou krůtu dejte do pekáče. Potřete plátkem másla a nasolte ji ze všech stran. Rozpůlené pomeranče vtlačte do krůty spolu s celými stroužky česneku a šalvějí. Potom krůtu opepřete a posypte drceným kmínem.
2. Zbytek másla a cibuli nakrájenou na čtvrtky dejte vedle masa do pekáče. Podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Po 20 minutách teplotu stáhněte na 160–180 °C a pomalu pečte 3 hodiny dozlatova. Během pečení podlévejte výpekem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY