×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená krůta se šalvějí a česnekem

Další recepty a články

Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...

Pečená krůta se šalvějí a česnekem

Co budete potřebovat

1 celá krůta
100 g másla
sůl
2 pomeranče
3 stroužky česneku
šalvěj
drcený kmín
pepř
2 červené cibule

Jak na to?

1. Očištěnou krůtu dejte do pekáče. Potřete plátkem másla a nasolte ji ze všech stran. Rozpůlené pomeranče vtlačte do krůty spolu s celými stroužky česneku a šalvějí. Potom krůtu opepřete a posypte drceným kmínem.
2. Zbytek másla a cibuli nakrájenou na čtvrtky dejte vedle masa do pekáče. Podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Po 20 minutách teplotu stáhněte na 160–180 °C a pomalu pečte 3 hodiny dozlatova. Během pečení podlévejte výpekem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená krůta se šalvějí a česnekem

Hlavní chod Snadné Česká Maso Bezlepkové Magazín 1/2019 Počet porcí: 4
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Krůtu většinou pečeme o svátečních příležitostech, ale nic nebrání tomu, abychom si ji dopřáli kdykoliv během roku. Lze ji podávat se šťouchanými brambory nebo s pečenou zeleninou.

Co budete potřebovat

1 celá krůta
100 g másla
sůl
2 pomeranče
3 stroužky česneku
šalvěj
drcený kmín
pepř
2 červené cibule

Jak na to?

1. Očištěnou krůtu dejte do pekáče. Potřete plátkem másla a nasolte ji ze všech stran. Rozpůlené pomeranče vtlačte do krůty spolu s celými stroužky česneku a šalvějí. Potom krůtu opepřete a posypte drceným kmínem.
2. Zbytek másla a cibuli nakrájenou na čtvrtky dejte vedle masa do pekáče. Podlijte vodou a dejte péct do trouby vyhřáté na 220 °C. Po 20 minutách teplotu stáhněte na 160–180 °C a pomalu pečte 3 hodiny dozlatova. Během pečení podlévejte výpekem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...

Inspirujte se podobnými recepty