×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem

Tip do kuchyně

 

Podávejte k pivečku. V případě, že chcete tento recept připravit jako hlavní jídlo, zvolte bramborovou přílohu, jako je bramborová kaše. Skvěle se k tomuto pokrmu hodí i šťouchané brambory.

Co budete potřebovat

8 plátků krkovice bez kosti AQ
sůl, pepř
8 stroužků česneku, utřených nožem
6 vajec
5 lžic 12% smetany
hrst bylinek (petrželka, tymián)
2 lžíce dijonské hořčice
čerstvá strouhanka na obalování
olej na smažení
200 g slaniny
3 cibule, nakrájené na kolečka

Jak na to?

Vyzkoušejte českou specialitu, kterou je pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem. Lahůdka, kterou k pivečku ocení nejen chlapi.

1) Plátky krkovičky mírně naklepejte rukou, hodně osolte a opepřete, a pak každý plátek potřete jedním rozmělněným stroužkem česneku.

2) Vejce smíchejte v misce se smetanou, nasekanými bylinkami a hořčicí.

3) Maso obalte nejprve ve strouhance, pak ve vajíčkovo-smetanové směsi a osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova.

4) Mezitím vyskládejte dno pekáčku třetinou slaniny a koleček cibule.

5) Na vrstvy položte 4 osmažené krkovičky, na ně dejte druhou třetinu slaniny a cibule, zbylé 4 krkovičky a navrch zbývající slaninu a cibuli.

6) Přiklopené pečte hodinu až hodinu a půl v troubě předehřáté na 200 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem

Hlavní chod Náročné Česká Pečení Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (8)

Tip do kuchyně

 

Podávejte k pivečku. V případě, že chcete tento recept připravit jako hlavní jídlo, zvolte bramborovou přílohu, jako je bramborová kaše. Skvěle se k tomuto pokrmu hodí i šťouchané brambory.

Co budete potřebovat

8 plátků krkovice bez kosti AQ
sůl, pepř
8 stroužků česneku, utřených nožem
6 vajec
5 lžic 12% smetany
hrst bylinek (petrželka, tymián)
2 lžíce dijonské hořčice
čerstvá strouhanka na obalování
olej na smažení
200 g slaniny
3 cibule, nakrájené na kolečka

Jak na to?

Vyzkoušejte českou specialitu, kterou je pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem. Lahůdka, kterou k pivečku ocení nejen chlapi.

1) Plátky krkovičky mírně naklepejte rukou, hodně osolte a opepřete, a pak každý plátek potřete jedním rozmělněným stroužkem česneku.

2) Vejce smíchejte v misce se smetanou, nasekanými bylinkami a hořčicí.

3) Maso obalte nejprve ve strouhance, pak ve vajíčkovo-smetanové směsi a osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova.

4) Mezitím vyskládejte dno pekáčku třetinou slaniny a koleček cibule.

5) Na vrstvy položte 4 osmažené krkovičky, na ně dejte druhou třetinu slaniny a cibule, zbylé 4 krkovičky a navrch zbývající slaninu a cibuli.

6) Přiklopené pečte hodinu až hodinu a půl v troubě předehřáté na 200 °C.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty