×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem

Tip do kuchyně

 

Podávejte k pivečku. V případě, že chcete tento recept připravit jako hlavní jídlo, zvolte bramborovou přílohu, jako je bramborová kaše. Skvěle se k tomuto pokrmu hodí i šťouchané brambory.

Co budete potřebovat

8 plátků krkovice bez kosti AQ
sůl, pepř
8 stroužků česneku, utřených nožem
6 vajec
5 lžic 12% smetany
hrst bylinek (petrželka, tymián)
2 lžíce dijonské hořčice
čerstvá strouhanka na obalování
olej na smažení
200 g slaniny
3 cibule, nakrájené na kolečka

Jak na to?

Vyzkoušejte českou specialitu, kterou je pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem. Lahůdka, kterou k pivečku ocení nejen chlapi.

1) Plátky krkovičky mírně naklepejte rukou, hodně osolte a opepřete, a pak každý plátek potřete jedním rozmělněným stroužkem česneku.

2) Vejce smíchejte v misce se smetanou, nasekanými bylinkami a hořčicí.

3) Maso obalte nejprve ve strouhance, pak ve vajíčkovo-smetanové směsi a osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova.

4) Mezitím vyskládejte dno pekáčku třetinou slaniny a koleček cibule.

5) Na vrstvy položte 4 osmažené krkovičky, na ně dejte druhou třetinu slaniny a cibule, zbylé 4 krkovičky a navrch zbývající slaninu a cibuli.

6) Přiklopené pečte hodinu až hodinu a půl v troubě předehřáté na 200 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem

Hlavní chod Náročné Česká Pečení Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (8)

Tip do kuchyně

 

Podávejte k pivečku. V případě, že chcete tento recept připravit jako hlavní jídlo, zvolte bramborovou přílohu, jako je bramborová kaše. Skvěle se k tomuto pokrmu hodí i šťouchané brambory.

Co budete potřebovat

8 plátků krkovice bez kosti AQ
sůl, pepř
8 stroužků česneku, utřených nožem
6 vajec
5 lžic 12% smetany
hrst bylinek (petrželka, tymián)
2 lžíce dijonské hořčice
čerstvá strouhanka na obalování
olej na smažení
200 g slaniny
3 cibule, nakrájené na kolečka

Jak na to?

Vyzkoušejte českou specialitu, kterou je pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem. Lahůdka, kterou k pivečku ocení nejen chlapi.

1) Plátky krkovičky mírně naklepejte rukou, hodně osolte a opepřete, a pak každý plátek potřete jedním rozmělněným stroužkem česneku.

2) Vejce smíchejte v misce se smetanou, nasekanými bylinkami a hořčicí.

3) Maso obalte nejprve ve strouhance, pak ve vajíčkovo-smetanové směsi a osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova.

4) Mezitím vyskládejte dno pekáčku třetinou slaniny a koleček cibule.

5) Na vrstvy položte 4 osmažené krkovičky, na ně dejte druhou třetinu slaniny a cibule, zbylé 4 krkovičky a navrch zbývající slaninu a cibuli.

6) Přiklopené pečte hodinu až hodinu a půl v troubě předehřáté na 200 °C.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty