×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečená kořenová zelenina

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Pečená kořenová zelenina

Co budete potřebovat

½ kg máslové dýně, bez semen, nakrájené na 4cm kousky
4 střední červené brambory, vydrhnuté a rozčtvrcené
2 červené cibule, oloupané a rozčtvrcené
4 malé mrkve, podélně přepůlené nebo nakrájené na špalíky
4 stroužky česneku, oloupané a dlaní rozmáčknuté
3 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Zeleninu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte ji olejem, osolte a opepřete. Pečte doměkka a dozlatova 40–50 minut. Plech v troubě během pečení otáčejte, aby se zelenina pekla stejnoměrně. Podávejte horké.
TIP: Začne-li se zelenina příliš rychle opékat na povrchu, přikryjte ji pečicím papírem, ale jen zlehka, aby se nezačala dusit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená kořenová zelenina

Hlavní chod Velmi snadné Česká Pečení Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

½ kg máslové dýně, bez semen, nakrájené na 4cm kousky
4 střední červené brambory, vydrhnuté a rozčtvrcené
2 červené cibule, oloupané a rozčtvrcené
4 malé mrkve, podélně přepůlené nebo nakrájené na špalíky
4 stroužky česneku, oloupané a dlaní rozmáčknuté
3 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Zeleninu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte ji olejem, osolte a opepřete. Pečte doměkka a dozlatova 40–50 minut. Plech v troubě během pečení otáčejte, aby se zelenina pekla stejnoměrně. Podávejte horké.
TIP: Začne-li se zelenina příliš rychle opékat na povrchu, přikryjte ji pečicím papírem, ale jen zlehka, aby se nezačala dusit.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty