×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená kořenová zelenina

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s...
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Pečená kořenová zelenina

Co budete potřebovat

½ kg máslové dýně, bez semen, nakrájené na 4cm kousky
4 střední červené brambory, vydrhnuté a rozčtvrcené
2 červené cibule, oloupané a rozčtvrcené
4 malé mrkve, podélně přepůlené nebo nakrájené na špalíky
4 stroužky česneku, oloupané a dlaní rozmáčknuté
3 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Zeleninu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte ji olejem, osolte a opepřete. Pečte doměkka a dozlatova 40–50 minut. Plech v troubě během pečení otáčejte, aby se zelenina pekla stejnoměrně. Podávejte horké.
TIP: Začne-li se zelenina příliš rychle opékat na povrchu, přikryjte ji pečicím papírem, ale jen zlehka, aby se nezačala dusit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená kořenová zelenina

Hlavní chod Velmi snadné Česká Pečení Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (7)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

½ kg máslové dýně, bez semen, nakrájené na 4cm kousky
4 střední červené brambory, vydrhnuté a rozčtvrcené
2 červené cibule, oloupané a rozčtvrcené
4 malé mrkve, podélně přepůlené nebo nakrájené na špalíky
4 stroužky česneku, oloupané a dlaní rozmáčknuté
3 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Zeleninu rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte ji olejem, osolte a opepřete. Pečte doměkka a dozlatova 40–50 minut. Plech v troubě během pečení otáčejte, aby se zelenina pekla stejnoměrně. Podávejte horké.
TIP: Začne-li se zelenina příliš rychle opékat na povrchu, přikryjte ji pečicím papírem, ale jen zlehka, aby se nezačala dusit.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami
Nadité sendviče s hranolkami

Inspirujte se podobnými recepty