Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená jarní brambora s tvarohem a ředkvičkami
Albert logoAlbert logo
  • Pečená jarní brambora s tvarohem a ředkvičkami
Pečená jarní brambora s tvarohem a ředkvičkami

Pečená jarní brambora s tvarohem a ředkvičkami

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Brambory typu B 4 ks
  • Olej olivový 5 plž
  • Salátová okurka 1/2 ks
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Paprika žlutá 1/2 ks
  • Ředkvičky 4 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Tvaroh měkký v kostce 300 g
  • Zakysaná smetana 100 g
  • Citron 1/2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory typu B 4 ks
  • Olej olivový 5 plž
  • Salátová okurka 1/2 ks
  • Pažitka čerstvá 1 hrs.
  • Paprika žlutá 1/2 ks
  • Ředkvičky 4 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Cibulka jarní 1 ks
  • Tvaroh měkký v kostce 300 g
  • Zakysaná smetana 100 g
  • Citron 1/2 ks
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Omyjte 4 velké brambory, každou potřete lžící olivového oleje, zabalte do alobalu a pečte na plechu 45 minut či více dle velikosti brambor.
2
Půlku okurky oloupejte a s půlkou papriky nakrájejte na malé kostičky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké kousky. Pažitku a jarní cibulku očistěte a nasekejte nadrobno. Trošku si nechte na ozdobu.
3
Stroužek česneku oloupejte a rozmixujte v mixéru společně s tvarohem a zakysanou smetanou, 1 lžící olivového oleje, šťávou z půlky citronu a dle chuti osolte a opepřete. Do připraveného dipu zamíchejte nakrájenou zeleninu s pažitkou.
4
Upečené brambory vyndejte z trouby, rozbalte z alobalu, vyřízněte z vrchní části klínek, bramboru opatrně rozevřete a přidejte tvarohovou směs se zeleninou a pažitkou.
5
Brambory pak posypte čerstvou řeřichou, kolečky jarní cibulky a kousky ředkviček. Jarní dobrota je připravená na servírování.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Omyjte 4 velké brambory, každou potřete lžící olivového oleje, zabalte do alobalu a pečte na plechu 45 minut či více dle velikosti brambor.
2
Půlku okurky oloupejte a s půlkou papriky nakrájejte na malé kostičky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké kousky. Pažitku a jarní cibulku očistěte a nasekejte nadrobno. Trošku si nechte na ozdobu.
3
Stroužek česneku oloupejte a rozmixujte v mixéru společně s tvarohem a zakysanou smetanou, 1 lžící olivového oleje, šťávou z půlky citronu a dle chuti osolte a opepřete. Do připraveného dipu zamíchejte nakrájenou zeleninu s pažitkou.
4
Upečené brambory vyndejte z trouby, rozbalte z alobalu, vyřízněte z vrchní části klínek, bramboru opatrně rozevřete a přidejte tvarohovou směs se zeleninou a pažitkou.
5
Brambory pak posypte čerstvou řeřichou, kolečky jarní cibulky a kousky ředkviček. Jarní dobrota je připravená na servírování.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.