
Pečená jarní brambora s tvarohem a ředkvičkami

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Recepty na každý den
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Brambory typu B 4 ks
- Olej olivový 5 plž
- Salátová okurka 1/2 ks
- Pažitka čerstvá 1 hrs.
- Paprika žlutá 1/2 ks
- Ředkvičky 4 ks
- Česnek 1 strouž.
- Cibulka jarní 1 ks
- Tvaroh měkký v kostce 300 g
- Zakysaná smetana 100 g
- Citron 1/2 ks
- Sůl
- Pepř
- Brambory typu B 4 ks
- Olej olivový 5 plž
- Salátová okurka 1/2 ks
- Pažitka čerstvá 1 hrs.
- Paprika žlutá 1/2 ks
- Ředkvičky 4 ks
- Česnek 1 strouž.
- Cibulka jarní 1 ks
- Tvaroh měkký v kostce 300 g
- Zakysaná smetana 100 g
- Citron 1/2 ks
- Sůl
- Pepř
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Omyjte 4 velké brambory, každou potřete lžící olivového oleje, zabalte do alobalu a pečte na plechu 45 minut či více dle velikosti brambor.
- 2Půlku okurky oloupejte a s půlkou papriky nakrájejte na malé kostičky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké kousky. Pažitku a jarní cibulku očistěte a nasekejte nadrobno. Trošku si nechte na ozdobu.
- 3Stroužek česneku oloupejte a rozmixujte v mixéru společně s tvarohem a zakysanou smetanou, 1 lžící olivového oleje, šťávou z půlky citronu a dle chuti osolte a opepřete. Do připraveného dipu zamíchejte nakrájenou zeleninu s pažitkou.
- 4Upečené brambory vyndejte z trouby, rozbalte z alobalu, vyřízněte z vrchní části klínek, bramboru opatrně rozevřete a přidejte tvarohovou směs se zeleninou a pažitkou.
- 5Brambory pak posypte čerstvou řeřichou, kolečky jarní cibulky a kousky ředkviček. Jarní dobrota je připravená na servírování.
- 1Troubu předehřejte na 180 °C. Omyjte 4 velké brambory, každou potřete lžící olivového oleje, zabalte do alobalu a pečte na plechu 45 minut či více dle velikosti brambor.
- 2Půlku okurky oloupejte a s půlkou papriky nakrájejte na malé kostičky. Ředkvičky očistěte a nakrájejte na tenké kousky. Pažitku a jarní cibulku očistěte a nasekejte nadrobno. Trošku si nechte na ozdobu.
- 3Stroužek česneku oloupejte a rozmixujte v mixéru společně s tvarohem a zakysanou smetanou, 1 lžící olivového oleje, šťávou z půlky citronu a dle chuti osolte a opepřete. Do připraveného dipu zamíchejte nakrájenou zeleninu s pažitkou.
- 4Upečené brambory vyndejte z trouby, rozbalte z alobalu, vyřízněte z vrchní části klínek, bramboru opatrně rozevřete a přidejte tvarohovou směs se zeleninou a pažitkou.
- 5Brambory pak posypte čerstvou řeřichou, kolečky jarní cibulky a kousky ředkviček. Jarní dobrota je připravená na servírování.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.