×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená celerová kolečka
45 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Vegetariánské , Něco lehkého , Bezlepkové ,

Pečená celerová kolečka

Co budu potřebovat

2 bulvy celeru
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
2 červené cibule
2 hrsti listů baby špenátu
10 kusů sušených rajčat
250 g gorgonzoly

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C. Celer důkladně očistěte kartáčkem a nakrájejte na 1 cm silná kolečka. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete. Dejte péct na 15 minut.
Cibuli nakrájejte na tenká kolečka. Po 10 minutách vyjměte plech z trouby a na celery rozdělte špenátové listy, cibuli, sušená rajčata, vraťte do trouby a pečte ještě dalších 10 minut. Nakonec přidejte sýr a pečte ještě pár minut, než se rozteče.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Opečené drbáky s houbovou omáčkou

    Vegetariánské nad 60 minut
  • Brambory s pečenou cibulí a cherry rajčátky

    Vegetariánské 60 minut
  • Čočkové ragú

    Vegetariánské nad 60 minut