×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Paštika s portským vínem a pistáciemi

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Paštika s portským vínem a pistáciemi

Co budete potřebovat

100 ml polosuchého bílého vína
100 ml brandy, koňaku nebo whisky
100 ml červeného portského vína
1 malá cibule, nakrájená najemno
3 stroužky česneku, prolisované
2 lžičky odrhnutých lístků tymiánu
+ snítky tymiánu na ozdobu
175 g másla + 50 g na zalití
500 g vepřových jater, odblaněných
a nakrájených na proužky
špetka citronové kůry
špetka muškátového květu
špetka mletého nového koření
sůl a mletý pepř
100 g pistáciových oříšků,
oloupaných, nasekaných
pečivo k podávání

Jak na to?

Bílé víno, brandy a polovinu portského vína nalijte do rendlíku, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Přiveďte k varu a vařte, až se objem zredukuje na třetinu. Pak tekutinu přeceďte. Mezitím v pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm játra; stačí pár minut, uvnitř by měla být hotová, ale stále růžová. Játra z pánve včetně rozpuštěného másla přesuňte do mixéru, přilijte scezenou směs alkoholu, přidejte koření a rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete a případně přilijte zbývajících 50 ml portského vína. Když je směs sametově hladká, vmíchejte vidličkou pistáciové oříšky. Paštiku přesuňte do vhodné nádoby (sklenice, pekáček, miska, srnčí hřbet…), zalijte rozpuštěným máslem, ozdobte tymiánem, přikryjte a aspoň 24 hodin chlaďte. Podávejte s čerstvým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Paštika s portským vínem a pistáciemi

Snadné Česká Tymián Magazín 2/2015
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

100 ml polosuchého bílého vína
100 ml brandy, koňaku nebo whisky
100 ml červeného portského vína
1 malá cibule, nakrájená najemno
3 stroužky česneku, prolisované
2 lžičky odrhnutých lístků tymiánu
+ snítky tymiánu na ozdobu
175 g másla + 50 g na zalití
500 g vepřových jater, odblaněných
a nakrájených na proužky
špetka citronové kůry
špetka muškátového květu
špetka mletého nového koření
sůl a mletý pepř
100 g pistáciových oříšků,
oloupaných, nasekaných
pečivo k podávání

Jak na to?

Bílé víno, brandy a polovinu portského vína nalijte do rendlíku, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Přiveďte k varu a vařte, až se objem zredukuje na třetinu. Pak tekutinu přeceďte. Mezitím v pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm játra; stačí pár minut, uvnitř by měla být hotová, ale stále růžová. Játra z pánve včetně rozpuštěného másla přesuňte do mixéru, přilijte scezenou směs alkoholu, přidejte koření a rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete a případně přilijte zbývajících 50 ml portského vína. Když je směs sametově hladká, vmíchejte vidličkou pistáciové oříšky. Paštiku přesuňte do vhodné nádoby (sklenice, pekáček, miska, srnčí hřbet…), zalijte rozpuštěným máslem, ozdobte tymiánem, přikryjte a aspoň 24 hodin chlaďte. Podávejte s čerstvým pečivem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.