×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Paštika s portským vínem a pistáciemi

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica

Paštika s portským vínem a pistáciemi

Co budete potřebovat

100 ml polosuchého bílého vína
100 ml brandy, koňaku nebo whisky
100 ml červeného portského vína
1 malá cibule, nakrájená najemno
3 stroužky česneku, prolisované
2 lžičky odrhnutých lístků tymiánu
+ snítky tymiánu na ozdobu
175 g másla + 50 g na zalití
500 g vepřových jater, odblaněných
a nakrájených na proužky
špetka citronové kůry
špetka muškátového květu
špetka mletého nového koření
sůl a mletý pepř
100 g pistáciových oříšků,
oloupaných, nasekaných
pečivo k podávání

Jak na to?

Bílé víno, brandy a polovinu portského vína nalijte do rendlíku, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Přiveďte k varu a vařte, až se objem zredukuje na třetinu. Pak tekutinu přeceďte. Mezitím v pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm játra; stačí pár minut, uvnitř by měla být hotová, ale stále růžová. Játra z pánve včetně rozpuštěného másla přesuňte do mixéru, přilijte scezenou směs alkoholu, přidejte koření a rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete a případně přilijte zbývajících 50 ml portského vína. Když je směs sametově hladká, vmíchejte vidličkou pistáciové oříšky. Paštiku přesuňte do vhodné nádoby (sklenice, pekáček, miska, srnčí hřbet…), zalijte rozpuštěným máslem, ozdobte tymiánem, přikryjte a aspoň 24 hodin chlaďte. Podávejte s čerstvým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Paštika s portským vínem a pistáciemi

Snadné Česká Magazín 2/2015
(0)

Co budete potřebovat

100 ml polosuchého bílého vína
100 ml brandy, koňaku nebo whisky
100 ml červeného portského vína
1 malá cibule, nakrájená najemno
3 stroužky česneku, prolisované
2 lžičky odrhnutých lístků tymiánu
+ snítky tymiánu na ozdobu
175 g másla + 50 g na zalití
500 g vepřových jater, odblaněných
a nakrájených na proužky
špetka citronové kůry
špetka muškátového květu
špetka mletého nového koření
sůl a mletý pepř
100 g pistáciových oříšků,
oloupaných, nasekaných
pečivo k podávání

Jak na to?

Bílé víno, brandy a polovinu portského vína nalijte do rendlíku, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Přiveďte k varu a vařte, až se objem zredukuje na třetinu. Pak tekutinu přeceďte. Mezitím v pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm játra; stačí pár minut, uvnitř by měla být hotová, ale stále růžová. Játra z pánve včetně rozpuštěného másla přesuňte do mixéru, přilijte scezenou směs alkoholu, přidejte koření a rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete a případně přilijte zbývajících 50 ml portského vína. Když je směs sametově hladká, vmíchejte vidličkou pistáciové oříšky. Paštiku přesuňte do vhodné nádoby (sklenice, pekáček, miska, srnčí hřbet…), zalijte rozpuštěným máslem, ozdobte tymiánem, přikryjte a aspoň 24 hodin chlaďte. Podávejte s čerstvým pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica
Kapustnica

Inspirujte se podobnými recepty