Paštika s portským vínem a pistáciemi
Ingredience
100 ml | polosuchého bílého vína |
100 ml | brandy, koňaku nebo whisky |
100 ml | červeného portského vína |
1 | malá cibule, nakrájená najemno |
3 | stroužky česneku, prolisované |
2 | lžičky odrhnutých lístků tymiánu |
+ snítky tymiánu na ozdobu | |
---|---|
175 g | másla + 50 g na zalití |
500 g | vepřových jater, odblaněných |
a nakrájených na proužky | |
špetka citronové kůry | |
špetka muškátového květu | |
špetka mletého nového koření | |
sůl a mletý pepř | |
100 g | pistáciových oříšků, |
oloupaných, nasekaných | |
pečivo k podávání |
Postup přípravy
Bílé víno, brandy a polovinu portského vína nalijte do rendlíku, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Přiveďte k varu a vařte, až se objem zredukuje na třetinu. Pak tekutinu přeceďte. Mezitím v pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm játra; stačí pár minut, uvnitř by měla být hotová, ale stále růžová. Játra z pánve včetně rozpuštěného másla přesuňte do mixéru, přilijte scezenou směs alkoholu, přidejte koření a rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete a případně přilijte zbývajících 50 ml portského vína. Když je směs sametově hladká, vmíchejte vidličkou pistáciové oříšky. Paštiku přesuňte do vhodné nádoby (sklenice, pekáček, miska, srnčí hřbet…), zalijte rozpuštěným máslem, ozdobte tymiánem, přikryjte a aspoň 24 hodin chlaďte. Podávejte s čerstvým pečivem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY