×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Paštika s portským vínem a pistáciemi

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Paštika s portským vínem a pistáciemi

Co budete potřebovat

100 ml polosuchého bílého vína
100 ml brandy, koňaku nebo whisky
100 ml červeného portského vína
1 malá cibule, nakrájená najemno
3 stroužky česneku, prolisované
2 lžičky odrhnutých lístků tymiánu
+ snítky tymiánu na ozdobu
175 g másla + 50 g na zalití
500 g vepřových jater, odblaněných
a nakrájených na proužky
špetka citronové kůry
špetka muškátového květu
špetka mletého nového koření
sůl a mletý pepř
100 g pistáciových oříšků,
oloupaných, nasekaných
pečivo k podávání

Jak na to?

Bílé víno, brandy a polovinu portského vína nalijte do rendlíku, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Přiveďte k varu a vařte, až se objem zredukuje na třetinu. Pak tekutinu přeceďte. Mezitím v pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm játra; stačí pár minut, uvnitř by měla být hotová, ale stále růžová. Játra z pánve včetně rozpuštěného másla přesuňte do mixéru, přilijte scezenou směs alkoholu, přidejte koření a rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete a případně přilijte zbývajících 50 ml portského vína. Když je směs sametově hladká, vmíchejte vidličkou pistáciové oříšky. Paštiku přesuňte do vhodné nádoby (sklenice, pekáček, miska, srnčí hřbet…), zalijte rozpuštěným máslem, ozdobte tymiánem, přikryjte a aspoň 24 hodin chlaďte. Podávejte s čerstvým pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Paštika s portským vínem a pistáciemi

Snadné Česká Magazín 2/2015
(0)

Co budete potřebovat

100 ml polosuchého bílého vína
100 ml brandy, koňaku nebo whisky
100 ml červeného portského vína
1 malá cibule, nakrájená najemno
3 stroužky česneku, prolisované
2 lžičky odrhnutých lístků tymiánu
+ snítky tymiánu na ozdobu
175 g másla + 50 g na zalití
500 g vepřových jater, odblaněných
a nakrájených na proužky
špetka citronové kůry
špetka muškátového květu
špetka mletého nového koření
sůl a mletý pepř
100 g pistáciových oříšků,
oloupaných, nasekaných
pečivo k podávání

Jak na to?

Bílé víno, brandy a polovinu portského vína nalijte do rendlíku, přidejte nakrájenou cibuli, česnek a tymián. Přiveďte k varu a vařte, až se objem zredukuje na třetinu. Pak tekutinu přeceďte. Mezitím v pánvi rozpusťte máslo a osmažte na něm játra; stačí pár minut, uvnitř by měla být hotová, ale stále růžová. Játra z pánve včetně rozpuštěného másla přesuňte do mixéru, přilijte scezenou směs alkoholu, přidejte koření a rozmixujte dohladka. Osolte, opepřete a případně přilijte zbývajících 50 ml portského vína. Když je směs sametově hladká, vmíchejte vidličkou pistáciové oříšky. Paštiku přesuňte do vhodné nádoby (sklenice, pekáček, miska, srnčí hřbet…), zalijte rozpuštěným máslem, ozdobte tymiánem, přikryjte a aspoň 24 hodin chlaďte. Podávejte s čerstvým pečivem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Inspirujte se podobnými recepty