×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pašticada

Další recepty a články

Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se...
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s...
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží

Pašticada

Co budete potřebovat

750 g – 1 kg kvalitního zadního
hovězího masa
200 g slaniny v celku
1 palice česneku
3–4 hřebíčky
80 ml červeného vinného octa
sůl, pepř, muškátový oříšek
1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
½ celeru, na kousky
100 ml červeného vína
1 malá lžička krupicového cukru
zeleninový vývar na dolití
na másle krátce osmahnutá strouhanka
na zahuštění
bramborové noky k podávání

Jak na to?

Maso omyjte, očistěte a prošpikujte slaninou nakrájenou na tenčí hranolky, celými stroužky česneku a hřebíčkem. Zalijte vinným octem a dejte do druhého dne odležet do chladu.
Pak maso ze všech stran důkladně osolte, opepřete a zlehka poprašte muškátovým oříškem. Olej rozpalte v silnostěnném hrnci a pak na něm ze všech stran maso pečte, aby na povrchu zhnědlo a zatáhlo se. Přidejte cibuli a celer, zalijte vínem, ve kterém jste rozmíchali cukr, a přiveďte k varu. Pak maso zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené, a na slabém ohni duste 3–4 hodiny doměkka.
Je-li omáčka málo hustá, zahustěte ji strouhankou osmahnutou na troše másla. Podávejte nakrájené na plátky, s bramborovými noky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pašticada

Hlavní chod Náročné Východoevropská Magazín 7-8/2014
(0)

Co budete potřebovat

750 g – 1 kg kvalitního zadního
hovězího masa
200 g slaniny v celku
1 palice česneku
3–4 hřebíčky
80 ml červeného vinného octa
sůl, pepř, muškátový oříšek
1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
½ celeru, na kousky
100 ml červeného vína
1 malá lžička krupicového cukru
zeleninový vývar na dolití
na másle krátce osmahnutá strouhanka
na zahuštění
bramborové noky k podávání

Jak na to?

Maso omyjte, očistěte a prošpikujte slaninou nakrájenou na tenčí hranolky, celými stroužky česneku a hřebíčkem. Zalijte vinným octem a dejte do druhého dne odležet do chladu.
Pak maso ze všech stran důkladně osolte, opepřete a zlehka poprašte muškátovým oříškem. Olej rozpalte v silnostěnném hrnci a pak na něm ze všech stran maso pečte, aby na povrchu zhnědlo a zatáhlo se. Přidejte cibuli a celer, zalijte vínem, ve kterém jste rozmíchali cukr, a přiveďte k varu. Pak maso zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené, a na slabém ohni duste 3–4 hodiny doměkka.
Je-li omáčka málo hustá, zahustěte ji strouhankou osmahnutou na troše másla. Podávejte nakrájené na plátky, s bramborovými noky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Grilovaná pražma se zeleninou
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží

Inspirujte se podobnými recepty