×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pašticada

Další recepty a články

Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s...
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu

Pašticada

Co budete potřebovat

750 g – 1 kg kvalitního zadního
hovězího masa
200 g slaniny v celku
1 palice česneku
3–4 hřebíčky
80 ml červeného vinného octa
sůl, pepř, muškátový oříšek
1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
½ celeru, na kousky
100 ml červeného vína
1 malá lžička krupicového cukru
zeleninový vývar na dolití
na másle krátce osmahnutá strouhanka
na zahuštění
bramborové noky k podávání

Jak na to?

Maso omyjte, očistěte a prošpikujte slaninou nakrájenou na tenčí hranolky, celými stroužky česneku a hřebíčkem. Zalijte vinným octem a dejte do druhého dne odležet do chladu.
Pak maso ze všech stran důkladně osolte, opepřete a zlehka poprašte muškátovým oříškem. Olej rozpalte v silnostěnném hrnci a pak na něm ze všech stran maso pečte, aby na povrchu zhnědlo a zatáhlo se. Přidejte cibuli a celer, zalijte vínem, ve kterém jste rozmíchali cukr, a přiveďte k varu. Pak maso zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené, a na slabém ohni duste 3–4 hodiny doměkka.
Je-li omáčka málo hustá, zahustěte ji strouhankou osmahnutou na troše másla. Podávejte nakrájené na plátky, s bramborovými noky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pašticada

Hlavní chod Náročné Východoevropská Magazín 7-8/2014
(0)

Co budete potřebovat

750 g – 1 kg kvalitního zadního
hovězího masa
200 g slaniny v celku
1 palice česneku
3–4 hřebíčky
80 ml červeného vinného octa
sůl, pepř, muškátový oříšek
1 lžíce olivového oleje
1 cibule, nasekaná najemno
½ celeru, na kousky
100 ml červeného vína
1 malá lžička krupicového cukru
zeleninový vývar na dolití
na másle krátce osmahnutá strouhanka
na zahuštění
bramborové noky k podávání

Jak na to?

Maso omyjte, očistěte a prošpikujte slaninou nakrájenou na tenčí hranolky, celými stroužky česneku a hřebíčkem. Zalijte vinným octem a dejte do druhého dne odležet do chladu.
Pak maso ze všech stran důkladně osolte, opepřete a zlehka poprašte muškátovým oříškem. Olej rozpalte v silnostěnném hrnci a pak na něm ze všech stran maso pečte, aby na povrchu zhnědlo a zatáhlo se. Přidejte cibuli a celer, zalijte vínem, ve kterém jste rozmíchali cukr, a přiveďte k varu. Pak maso zalijte vývarem tak, aby bylo ponořené, a na slabém ohni duste 3–4 hodiny doměkka.
Je-li omáčka málo hustá, zahustěte ji strouhankou osmahnutou na troše másla. Podávejte nakrájené na plátky, s bramborovými noky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Kuřecí tažín s máslovou rýží
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu
Brambory z plechu

Inspirujte se podobnými recepty