×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pařížské rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Rychlý a chutný perník
Rychlý a chutný...
Rychlý a chutný perník
Rychlý a chutný perník
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí polévka

Pařížské rohlíčky

Co budete potřebovat

500 g mletých vlašských ořechů
500 g moučkového cukru
6 bílků
čokoládová poleva
Na krém:
1 kelímek smetany na šlehání
4 tyčinky ledových kaštanů
3 celá vejce
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
500 g másla

Jak na to?

Smíchejte mleté ořechy, cukr a bílky a nechte 12 hodin odležet. Pak směs nahřívejte ve vodní lázni, aby zhoustla. Teplou směs přendejte do cukrářského sáčku a na plechy vyložené pečicím papírem ‚stříkejte´ 6 cm dlouhé čáry. Při 160 °C pečte dorůžova. Nechte vystydnout – pozor, teplé se lámou. Zcela studené je ozdobte krémem a přelijte čokoládovou polevou. Na krém svařte smetanu s pokrájenými kaštany dohladka. Nechte vychladnout. V páře ušlehejte vejce s oběma cukry. Dvě másla našlehejte a přidejte k nim vaječnou i šlehačkovou směs a umíchejte do krému.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pařížské rohlíčky

Dezert Snadné Česká Cukroví Vánoce Vánoční cukroví Magazín 12/2013
Průměrné hodnocení 4 (137)

Co budete potřebovat

500 g mletých vlašských ořechů
500 g moučkového cukru
6 bílků
čokoládová poleva
Na krém:
1 kelímek smetany na šlehání
4 tyčinky ledových kaštanů
3 celá vejce
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
500 g másla

Jak na to?

Smíchejte mleté ořechy, cukr a bílky a nechte 12 hodin odležet. Pak směs nahřívejte ve vodní lázni, aby zhoustla. Teplou směs přendejte do cukrářského sáčku a na plechy vyložené pečicím papírem ‚stříkejte´ 6 cm dlouhé čáry. Při 160 °C pečte dorůžova. Nechte vystydnout – pozor, teplé se lámou. Zcela studené je ozdobte krémem a přelijte čokoládovou polevou. Na krém svařte smetanu s pokrájenými kaštany dohladka. Nechte vychladnout. V páře ušlehejte vejce s oběma cukry. Dvě másla našlehejte a přidejte k nim vaječnou i šlehačkovou směs a umíchejte do krému.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Rychlý a chutný perník
Rychlý a chutný...
Rychlý a chutný perník
Rychlý a chutný perník
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí...
Sváteční rybí polévka
Sváteční rybí polévka

Inspirujte se podobnými recepty