×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pařížské rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s...
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s hořčicí
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká...
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká kolečka

Pařížské rohlíčky

Co budete potřebovat

500 g mletých vlašských ořechů
500 g moučkového cukru
6 bílků
čokoládová poleva
Na krém:
1 kelímek smetany na šlehání
4 tyčinky ledových kaštanů
3 celá vejce
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
500 g másla

Jak na to?

Smíchejte mleté ořechy, cukr a bílky a nechte 12 hodin odležet. Pak směs nahřívejte ve vodní lázni, aby zhoustla. Teplou směs přendejte do cukrářského sáčku a na plechy vyložené pečicím papírem ‚stříkejte´ 6 cm dlouhé čáry. Při 160 °C pečte dorůžova. Nechte vystydnout – pozor, teplé se lámou. Zcela studené je ozdobte krémem a přelijte čokoládovou polevou. Na krém svařte smetanu s pokrájenými kaštany dohladka. Nechte vychladnout. V páře ušlehejte vejce s oběma cukry. Dvě másla našlehejte a přidejte k nim vaječnou i šlehačkovou směs a umíchejte do krému.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pařížské rohlíčky

Dezert Snadné Česká Cukroví Vánoce Vánoční cukroví Magazín 12/2013
Průměrné hodnocení 4 (137)

Co budete potřebovat

500 g mletých vlašských ořechů
500 g moučkového cukru
6 bílků
čokoládová poleva
Na krém:
1 kelímek smetany na šlehání
4 tyčinky ledových kaštanů
3 celá vejce
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
500 g másla

Jak na to?

Smíchejte mleté ořechy, cukr a bílky a nechte 12 hodin odležet. Pak směs nahřívejte ve vodní lázni, aby zhoustla. Teplou směs přendejte do cukrářského sáčku a na plechy vyložené pečicím papírem ‚stříkejte´ 6 cm dlouhé čáry. Při 160 °C pečte dorůžova. Nechte vystydnout – pozor, teplé se lámou. Zcela studené je ozdobte krémem a přelijte čokoládovou polevou. Na krém svařte smetanu s pokrájenými kaštany dohladka. Nechte vychladnout. V páře ušlehejte vejce s oběma cukry. Dvě másla našlehejte a přidejte k nim vaječnou i šlehačkovou směs a umíchejte do krému.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s...
Bramborový salát s hořčicí
Bramborový salát s hořčicí
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Pečená zelenina
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová...
Luxusní čokoládová pěna
Luxusní čokoládová pěna
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká...
Zdobená linecká kolečka
Zdobená linecká kolečka

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat