×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pařížské ořechové rohlíčky

Inspirujte se podobnými recepty

Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží...
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží podle...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i...
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i svařené víno

Pařížské ořechové rohlíčky

Co budete potřebovat

3 bílky
210 g cukru krupice
100 g mletých vlašských ořechů
Krém
3 vejce
150 g cukru krupice
2 lžíce kakaa
220 g másla
čokoládová poleva

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C.
Nad hrnec s horkou vodou umístěte menší rendlík a v páře ušlehejte bílky s cukrem na tuhý sníh. Přidejte mleté ořechy a míchejte do vychladnutí. Přesuňte do cukrářského kornoutu a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte malé rohlíčky. Vložte plech do trouby a pečte deset minut.
Krém připravte opět v páře. Vejce, cukr a kakao šlehejte do zhoustnutí. V jiné míse utřete změklé máslo a postupně do něj zašlehejte kakaovou hmotu připravenou v páře.
Zdobičkou nastříkejte krém na vychladlé rohlíčky a nechte v chladu zatuhnout. Nakonec polijte čokoládovou polevou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pařížské ořechové rohlíčky

Dezert Snadné Cukroví Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2018 Počet porcí: 3 plechy
Průměrné hodnocení 4 (2)
Křehké rohlíčky zvládnete s naším osvědčeným receptem hned napoprvé. Skvělé jsou nejen na Vánoce, jako dezert ke kávě si je vychutnáte po celý rok.

Co budete potřebovat

3 bílky
210 g cukru krupice
100 g mletých vlašských ořechů
Krém
3 vejce
150 g cukru krupice
2 lžíce kakaa
220 g másla
čokoládová poleva

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C.
Nad hrnec s horkou vodou umístěte menší rendlík a v páře ušlehejte bílky s cukrem na tuhý sníh. Přidejte mleté ořechy a míchejte do vychladnutí. Přesuňte do cukrářského kornoutu a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte malé rohlíčky. Vložte plech do trouby a pečte deset minut.
Krém připravte opět v páře. Vejce, cukr a kakao šlehejte do zhoustnutí. V jiné míse utřete změklé máslo a postupně do něj zašlehejte kakaovou hmotu připravenou v páře.
Zdobičkou nastříkejte krém na vychladlé rohlíčky a nechte v chladu zatuhnout. Nakonec polijte čokoládovou polevou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Perníčkový panáček
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží...
Houbový kuba s rýží podle...
Houbový kuba s rýží podle...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása...
Pečená vinná klobása se zelím
Pečená vinná klobása se zelím
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i...
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i svařené víno

Inspirujte se podobnými recepty