
Pařížské ořechové rohlíčky
Křehké rohlíčky zvládnete s naším osvědčeným receptem hned napoprvé. Skvělé jsou nejen na Vánoce, jako dezert ke kávě si je vychutnáte po celý rok.
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170 °C.
Nad hrnec s horkou vodou umístěte menší rendlík a v páře ušlehejte bílky s cukrem na tuhý sníh. Přidejte mleté ořechy a míchejte do vychladnutí. Přesuňte do cukrářského kornoutu a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte malé rohlíčky. Vložte plech do trouby a pečte deset minut.
Krém připravte opět v páře. Vejce, cukr a kakao šlehejte do zhoustnutí. V jiné míse utřete změklé máslo a postupně do něj zašlehejte kakaovou hmotu připravenou v páře.
Zdobičkou nastříkejte krém na vychladlé rohlíčky a nechte v chladu zatuhnout. Nakonec polijte čokoládovou polevou.
Pomohl vám recept?
46hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod