Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pařížské ořechové rohlíčky

Pařížské ořechové rohlíčky

Křehké rohlíčky zvládnete s naším osvědčeným receptem hned napoprvé. Skvělé jsou nejen na Vánoce, jako dezert ke kávě si je vychutnáte po celý rok.

Ingredience

3 bílky
210 g cukru krupice
100 g mletých vlašských ořechů
Krém
3 vejce
150 g cukru krupice
2 lžíce kakaa
220 g másla
čokoládová poleva

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 170 °C.
Nad hrnec s horkou vodou umístěte menší rendlík a v páře ušlehejte bílky s cukrem na tuhý sníh. Přidejte mleté ořechy a míchejte do vychladnutí. Přesuňte do cukrářského kornoutu a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte malé rohlíčky. Vložte plech do trouby a pečte deset minut.
Krém připravte opět v páře. Vejce, cukr a kakao šlehejte do zhoustnutí. V jiné míse utřete změklé máslo a postupně do něj zašlehejte kakaovou hmotu připravenou v páře.
Zdobičkou nastříkejte krém na vychladlé rohlíčky a nechte v chladu zatuhnout. Nakonec polijte čokoládovou polevou.

Pomohl vám recept?
46hodnocení4

Další videorecepty