Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pařížské makronky s bílkovou polevou

Pařížské makronky s bílkovou polevou

Malé, kulaté, pastelové, jako by se právě rozkutálely z kouzelného světa. Troufněte si na makronky, ozdobu všech francouzských cukráren.

Co budete potřebovat na pařížské makronky s bílkovou polevou

135 g moučkového cukru
+ 1 lžička navíc
110 g jemně mletých mandlí
3 extra velké bílky
špetka soli
50 g krupicového cukru
Na náplň
3 velké bílky
200 g krupicového cukru
225 g másla, pokojové teploty,
na kousky

Jak udělat pařížské makronky zdravější

Recept jak na pařížské makronky s bílkovou polevou

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte 135 g moučkového cukru a 110 g velmi jemně namletých mandlí. Bílky ze 3 velkých vajec šlehejte se špetkou soli do polotuha. Poté zvyšte obrátky mixéru a začněte postupně přisypávat 50 g krupicového cukru. Vyšlehejte dotuha. Poté postupně přidávejte směs moučkového cukru a mandlí. Na obarvení přidejte libovolné potravinářské barvivo v menším množství, ať jsou makronky po upečení pastelově barevné.
  2. Plechy vyložte pečicím papírem. Cukrářský sáček naplňte hmotou a na plech vytlačujte identická kolečka o průměru 2,5 cm. Mezi jednotlivými kolečky nechte 5 cm prostoru, jelikož v troubě nabudou a mohla by se slepit. Než je vložíte do trouby, nechte je 15 minut stát v pokojové teplotě, aby malinko oschla.
  3. Pečte přibližně 15 minut v troubě s mírně pootevřenými dvířky. Stačí do dvířek vložit vařečku. Vytáhněte plechy z trouby, sejměte makronky opatrně i s archy papíru a nechte zchladnout.
  4. Bílkový krém uděláte ve vodní lázni. Menší rendlík naplňte 150 ml vody a přiveďte ji k mírnému varu. Do nerezové nebo skleněné mísy vložte 3 bílky a šlehejte metličkou s 200 g krupicového cukru do světlé nadýchané pěny. Postupně pak zašlehávejte 225 g másla pokojové teploty nakrájeného na malé kostky. Krém nechte vychladit a pak plňte vychladlé makronky. Pokud chcete krém barevný, přidejte opět potravinářské barvivo dle vašich představ. Zaslouženě se můžete pochválit. Makronky jsou totiž specialitou francouzských cukráren.
Pomohl vám recept?
50hodnocení4

Co byste o pařížských makronkách měli vědět

Mandlová mouka je přirozeně bezlepková, proto je vhodná i pro celiaky. Obsahuje bílkoviny, ale i zdravé rostlinné tuky.

Další videorecepty