×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pařížské makronky

Další recepty a články

Creme brulée s bílou čokoládou
Creme brulée s bílou...
Creme brulée s bílou čokoládou
Creme brulée s bílou čokoládou
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou...
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou zmrzlinou
Malinový trifle
Malinový trifle
Malinový trifle
Malinový trifle

Pařížské makronky

Co budete potřebovat

135 g moučkového cukru
+ 1 lžička navíc
110 g jemně mletých mandlí
3 extra velké bílky
špetka soli
50 g krupicového cukru
Na náplň
3 velké bílky
200 g krupicového cukru
225 g másla, pokojové teploty,
na kousky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte moučkový cukr a mleté mandle. Bílky šlehejte se solí do polotuha, pak zvyšte obrátky mixéru a postupně přisypávejte krupicový cukr. Šlehejte dotuha. Pak postupně přisypávejte směs moučkového cukru a mandlí.
2. Plechy vyložte pečicím papírem. Cukrářský sáček naplňte hmotou a na plech „kreslete“ kolečka o průměru 2,5 cm. Mezi jednotlivými makronkami dělejte 5cm místo, neboť makronky pečením trochu nabydou. Než je dáte péct, nechte je 15 minut stát při pokojové teplotě, aby malinko oschly.
3. Pečte asi 15 minut v troubě s lehce pootevřenými dvířky. Pak vyjměte, archy papíru přeneste i s makronkami mimo plechy a nechte zchladnout.
4. Po dvou je spojujte krémem. Na krém nad párou šlehejte bílky s cukrem do světlé, nadýchané a pevné pěny. Pak postupně zašlehávejte kousky změklého másla a ušlehejte do krému.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pařížské makronky

Dezert Snadné Francouzská Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 4 (22)

Co budete potřebovat

135 g moučkového cukru
+ 1 lžička navíc
110 g jemně mletých mandlí
3 extra velké bílky
špetka soli
50 g krupicového cukru
Na náplň
3 velké bílky
200 g krupicového cukru
225 g másla, pokojové teploty,
na kousky

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. V malé misce smíchejte moučkový cukr a mleté mandle. Bílky šlehejte se solí do polotuha, pak zvyšte obrátky mixéru a postupně přisypávejte krupicový cukr. Šlehejte dotuha. Pak postupně přisypávejte směs moučkového cukru a mandlí.
2. Plechy vyložte pečicím papírem. Cukrářský sáček naplňte hmotou a na plech „kreslete“ kolečka o průměru 2,5 cm. Mezi jednotlivými makronkami dělejte 5cm místo, neboť makronky pečením trochu nabydou. Než je dáte péct, nechte je 15 minut stát při pokojové teplotě, aby malinko oschly.
3. Pečte asi 15 minut v troubě s lehce pootevřenými dvířky. Pak vyjměte, archy papíru přeneste i s makronkami mimo plechy a nechte zchladnout.
4. Po dvou je spojujte krémem. Na krém nad párou šlehejte bílky s cukrem do světlé, nadýchané a pevné pěny. Pak postupně zašlehávejte kousky změklého másla a ušlehejte do krému.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Creme brulée s bílou čokoládou
Creme brulée s bílou čokoládou
Creme brulée s bílou čokoládou
Creme brulée s bílou čokoládou
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Pomerančové makronky
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou zmrzlinou
Makronky s malinovou zmrzlinou
Malinový trifle
Malinový trifle
Malinový trifle
Malinový trifle

Inspirujte se podobnými recepty