Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Panenka s fíkovou omáčkou a bramborami

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Panenka s fíkovou omáčkou a bramborami

Co budete potřebovat

800 g vepřové panenky
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 lžíce másla
1 šalotka
8 čerstvých fíků
30 g sušených fíků
4 lžíce balzamikového octa
5 lžic medu
50 ml červeného vína
600 g brambor
1 jarní cibulka

Jak na to?

1. Omytou panenku osušte papírovou utěrkou, zbavte přebytečných blan a potřete ze všech stran olivovým olejem. Osolte ji a opepřete.
2. Panenku vložte do pekáčku, zakryjte pevně alobalem a pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 30 minut, dokud není panenka propečená a uvnitř lehce růžová. Maso vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut zakryté odpočívat.
3. Na rozehřátém másle opékejte nadrobno pokrájenou šalotku. Přidejte omyté a nadrobno pokrájené fíky, sušené fíky, 50 ml vody, ocet, med a víno. Přiveďte k varu a pomalu nezakryté vařte za občasného promíchání 15 minut. Omáčku rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
4. Omyté brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je a rozšťouchejte s nadrobno pokrájenou jarní cibulkou i s natí. Podávejte s panenkou pokrájenou na medailonky a fíkovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Panenka s fíkovou omáčkou a bramborami

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

800 g vepřové panenky
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
1 lžíce másla
1 šalotka
8 čerstvých fíků
30 g sušených fíků
4 lžíce balzamikového octa
5 lžic medu
50 ml červeného vína
600 g brambor
1 jarní cibulka

Jak na to?

1. Omytou panenku osušte papírovou utěrkou, zbavte přebytečných blan a potřete ze všech stran olivovým olejem. Osolte ji a opepřete.
2. Panenku vložte do pekáčku, zakryjte pevně alobalem a pečte v troubě vyhřáté na 220 °C 30 minut, dokud není panenka propečená a uvnitř lehce růžová. Maso vyjměte z trouby a nechte ještě 15 minut zakryté odpočívat.
3. Na rozehřátém másle opékejte nadrobno pokrájenou šalotku. Přidejte omyté a nadrobno pokrájené fíky, sušené fíky, 50 ml vody, ocet, med a víno. Přiveďte k varu a pomalu nezakryté vařte za občasného promíchání 15 minut. Omáčku rozmixujte dohladka a dochuťte solí a pepřem.
4. Omyté brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte je a rozšťouchejte s nadrobno pokrájenou jarní cibulkou i s natí. Podávejte s panenkou pokrájenou na medailonky a fíkovou omáčkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty