×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Palačinky s tvarohem, smetanovým sýrem a borůvkovou omáčkou

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Palačinky s tvarohem, smetanovým sýrem a borůvkovou omáčkou

Co budete potřebovat

NA PALAČINKY
2 vejce
25–30 g krupicového cukru
špetka soli
240 ml mléka
200 ml vody
190 g hladké mouky
50–60 ml oleje
máslo na pečení palačinek
NA NÁPLŇ
250 g polotučného tvarohu
250 g smetanového sýru
1–2 lžíce moučkového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
60 g másla
NA BORŮVKOVOU OMÁČKU
200 g mražených borůvek
krupicový cukr
zakysaná smetana

Jak na to?

Ve velké míse prošlehejte vejce, cukr a sůl. Přilijte mléko a vodu, vsypte mouku a prošlehejte do hladkého těsta. Přilijte olej a ještě pořádně prošlehejte. Na nepřilnavé pánvi opékejte na másle tenké palačinky. Uchovejte je v teple.
Tvaroh, smetanový sýr, cukr a citronovou kůru promíchejte dohladka v robotu, podle chuti doslaďte cukrem. Borůvky dejte do rendlíku, rozmačkejte je vidličkou, smíchejte s cukrem a nechte je na mírném plamenu chvilku povařit.
Do středu každé palačinky dejte vrchovatou lžíci náplně, přeložte okraje a zarolujte je. V tomto okamžiku můžete palačinky dát do ledničky, dokud je nebudete podávat.
Před podáváním rozehřejte troubu na 150 °C a dejte do ní talíř. Rozehřejte velkou pánev na středním plamenu. Dejte do ní trochu másla a pánví zakružte, aby se pěkně rozlilo po celém povrchu. Palačinky položte postupně do pánve „švem“ dolů a minutu opékejte dozlatova. Pak je opatrně otočte a opečte z druhé strany. Hotové odkládejte na připravený talíř v troubě.
Ozdobte kopečkem zakysané smetany a přelijte borůvkovou omáčkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Palačinky s tvarohem, smetanovým sýrem a borůvkovou omáčkou

Velmi snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

NA PALAČINKY
2 vejce
25–30 g krupicového cukru
špetka soli
240 ml mléka
200 ml vody
190 g hladké mouky
50–60 ml oleje
máslo na pečení palačinek
NA NÁPLŇ
250 g polotučného tvarohu
250 g smetanového sýru
1–2 lžíce moučkového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
60 g másla
NA BORŮVKOVOU OMÁČKU
200 g mražených borůvek
krupicový cukr
zakysaná smetana

Jak na to?

Ve velké míse prošlehejte vejce, cukr a sůl. Přilijte mléko a vodu, vsypte mouku a prošlehejte do hladkého těsta. Přilijte olej a ještě pořádně prošlehejte. Na nepřilnavé pánvi opékejte na másle tenké palačinky. Uchovejte je v teple.
Tvaroh, smetanový sýr, cukr a citronovou kůru promíchejte dohladka v robotu, podle chuti doslaďte cukrem. Borůvky dejte do rendlíku, rozmačkejte je vidličkou, smíchejte s cukrem a nechte je na mírném plamenu chvilku povařit.
Do středu každé palačinky dejte vrchovatou lžíci náplně, přeložte okraje a zarolujte je. V tomto okamžiku můžete palačinky dát do ledničky, dokud je nebudete podávat.
Před podáváním rozehřejte troubu na 150 °C a dejte do ní talíř. Rozehřejte velkou pánev na středním plamenu. Dejte do ní trochu másla a pánví zakružte, aby se pěkně rozlilo po celém povrchu. Palačinky položte postupně do pánve „švem“ dolů a minutu opékejte dozlatova. Pak je opatrně otočte a opečte z druhé strany. Hotové odkládejte na připravený talíř v troubě.
Ozdobte kopečkem zakysané smetany a přelijte borůvkovou omáčkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty