Palačinky s tvarohem, smetanovým sýrem a borůvkovou omáčkou
Ingredience
NA PALAČINKY | |
2 | vejce |
25–30 g | krupicového cukru |
špetka soli | |
240 ml | mléka |
200 ml | vody |
190 g | hladké mouky |
50–60 ml | oleje |
máslo na pečení palačinek | |
NA NÁPLŇ | |
250 g | polotučného tvarohu |
250 g | smetanového sýru |
1–2 | lžíce moučkového cukru |
nastrouhaná kůra z 1 citronu | |
60 g | másla |
NA BORŮVKOVOU OMÁČKU | |
200 g | mražených borůvek |
krupicový cukr | |
zakysaná smetana |
Postup přípravy
Ve velké míse prošlehejte vejce, cukr a sůl. Přilijte mléko a vodu, vsypte mouku a prošlehejte do hladkého těsta. Přilijte olej a ještě pořádně prošlehejte. Na nepřilnavé pánvi opékejte na másle tenké palačinky. Uchovejte je v teple.
Tvaroh, smetanový sýr, cukr a citronovou kůru promíchejte dohladka v robotu, podle chuti doslaďte cukrem. Borůvky dejte do rendlíku, rozmačkejte je vidličkou, smíchejte s cukrem a nechte je na mírném plamenu chvilku povařit.
Do středu každé palačinky dejte vrchovatou lžíci náplně, přeložte okraje a zarolujte je. V tomto okamžiku můžete palačinky dát do ledničky, dokud je nebudete podávat.
Před podáváním rozehřejte troubu na 150 °C a dejte do ní talíř. Rozehřejte velkou pánev na středním plamenu. Dejte do ní trochu másla a pánví zakružte, aby se pěkně rozlilo po celém povrchu. Palačinky položte postupně do pánve „švem“ dolů a minutu opékejte dozlatova. Pak je opatrně otočte a opečte z druhé strany. Hotové odkládejte na připravený talíř v troubě.
Ozdobte kopečkem zakysané smetany a přelijte borůvkovou omáčkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY