Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Lahodné palačinky s malinovým tvarohem

Lahodné palačinky s malinovým tvarohem

Palačinky jsou skvělou pochoutkou ke snídani, ale stejně výborně se hodí jako dezert po nedělním obědě. Jak je ale vylepšit tak, aby si je zamilovala celá rodina? Zkuste rychlý recept na palačinky s malinovým tvarohem.

Co budete potřebovat na palačinky s malinovým tvarohem

Palačinky:
250 ml polotučného mléka
2 vejce
1 lžíce medu
270 g hladké mouky
Špetka soli
Máslo na smažení
Malinový tvaroh:
80 g malin + na ozdobu
250 g tvarohu
3 lžíce medu
1 vanilkový lusk

Jak udělat palačinky zdravější

Alergeny

Vejce a výrobky z nich
Mléko a výrobky z něj
Obiloviny obsahující lepek

Recept jak na palačinky s malinovým tvarohem

  1. Ve větší míse smíchejte 250 ml mléka, 2 vejce, lžíci medu a dobře promíchejte. Přimíchejte 270 g hladké mouky, přidejte špetku soli, nechte odpočinout. Těsto by mělo být vláčné a bez hrudek.
  2. Pánev potřete vždy malým množstvím másla, naběračkou naberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.
  3. V menší misce vidličkou rozmačkejte 80 g malin. Přidejte 250 g tvarohu, 3 lžíce medu, semínka z vanilkového lusku a dobře promíchejte.
  4. Palačinky podávejte s malinovým tvarohem a ozdobte čerstvými malinami. Ať vám chutnají!

Jak na to?

Pomohl vám recept?
18hodnocení4

Co byste o palačinkách měli vědět

Ideální snídaně, která dodá energii na celé dopoledne. Tvaroh je významným zdrojem vápníku. Bobuloviny a drobné ovoce jsou plné vitaminu C a navíc obsahují nízký podíl sacharidů.

Další videorecepty