Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

300 g čerstvých jahod
zakysaná smetana nebo jogurt
Na palačinky:
300 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
600–750 ml tekutiny (bio mléka nebo vody)
1 velké vejce
sůl
1 lžička slunečnicového oleje
olej

Postup přípravy

Připravte si lahodné palačinky s čerstvými jahodami. Určitě se po nich zapráší.

Palačinky připravte podle základního rozpisu:
1) V míse smíchejte prvních pět surovin, tekutiny dejte 600 ml a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc.
2) Poté těstíčko buď hned použijte nebo nařeďte zbylou tekutinou.

Usmažte palačinky:
3) Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.

Pokračujte dál:
4) Jahody omyjte, osušte a pokrájejte si je na menší kostičky. Vždy jednu palačinku si dejte na talíř, k okraji dejte část jahod, přehněte těsto a mírně zarolujte, přidejte další řádku jahod, opět zarolujte a pokračujte až ke konci palačinky.

5) Palačinky podávejte překrájené do šneků, se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Můžete také smíchat tvaroh a zakysanou smetanu v poměru 1:1 a ochutit vanilkovým cukrem.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty