×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Palačinky s čerstvými jahodami

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s...
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s červeným vínem

Palačinky s čerstvými jahodami

Tip do kuchyně

 

Jak perfektně zarolovat palačinky:

1) Hotové palačinky i kousky jahod si připravte na pracovní plochu. Přidat můžete i med, díky kterému se jahody k palačinkám ‚přilepí‘ a nebudou vypadávat ven. Jako ‚lepidlo‘ může zafungovat i tenká vrstva pacholíka.

2) Každou jednu palačinku potřete vždy medem, k jednomu konci – asi 2 centimetry od okraje – vyrovnejte řádku jahod, pěkně jednu vedle druhé.

3) Přehněte konec palačinky, abyste řádku překryli – zarolovali.

4) Těsně za ohyb dejte další řádku jahod, opět palačinkou pootočte, přidejte další řádku jahod a takto rolujte až do konce.

5) Všechny palačinky těsně a pečlivě zarolujte, nechte chvíli odpočinout, a pak nakrájejte na šneky.

Co budete potřebovat

300 g čerstvých jahod
zakysaná smetana nebo jogurt
Na palačinky:
300 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
600–750 ml tekutiny (bio mléka nebo vody)
1 velké vejce
sůl
1 lžička slunečnicového oleje
olej

Jak na to?

Připravte si lahodné palačinky s čerstvými jahodami. Určitě se po nich zapráší.

Palačinky připravte podle základního rozpisu:
1) V míse smíchejte prvních pět surovin, tekutiny dejte 600 ml a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc.
2) Poté těstíčko buď hned použijte nebo nařeďte zbylou tekutinou.

Usmažte palačinky:
3) Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.

Pokračujte dál:
4) Jahody omyjte, osušte a pokrájejte si je na menší kostičky. Vždy jednu palačinku si dejte na talíř, k okraji dejte část jahod, přehněte těsto a mírně zarolujte, přidejte další řádku jahod, opět zarolujte a pokračujte až ke konci palačinky.

5) Palačinky podávejte překrájené do šneků, se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Můžete také smíchat tvaroh a zakysanou smetanu v poměru 1:1 a ochutit vanilkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Palačinky s čerstvými jahodami

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Smažení Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (10)

Tip do kuchyně

 

Jak perfektně zarolovat palačinky:

1) Hotové palačinky i kousky jahod si připravte na pracovní plochu. Přidat můžete i med, díky kterému se jahody k palačinkám ‚přilepí‘ a nebudou vypadávat ven. Jako ‚lepidlo‘ může zafungovat i tenká vrstva pacholíka.

2) Každou jednu palačinku potřete vždy medem, k jednomu konci – asi 2 centimetry od okraje – vyrovnejte řádku jahod, pěkně jednu vedle druhé.

3) Přehněte konec palačinky, abyste řádku překryli – zarolovali.

4) Těsně za ohyb dejte další řádku jahod, opět palačinkou pootočte, přidejte další řádku jahod a takto rolujte až do konce.

5) Všechny palačinky těsně a pečlivě zarolujte, nechte chvíli odpočinout, a pak nakrájejte na šneky.

Co budete potřebovat

300 g čerstvých jahod
zakysaná smetana nebo jogurt
Na palačinky:
300 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
600–750 ml tekutiny (bio mléka nebo vody)
1 velké vejce
sůl
1 lžička slunečnicového oleje
olej

Jak na to?

Připravte si lahodné palačinky s čerstvými jahodami. Určitě se po nich zapráší.

Palačinky připravte podle základního rozpisu:
1) V míse smíchejte prvních pět surovin, tekutiny dejte 600 ml a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc.
2) Poté těstíčko buď hned použijte nebo nařeďte zbylou tekutinou.

Usmažte palačinky:
3) Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.

Pokračujte dál:
4) Jahody omyjte, osušte a pokrájejte si je na menší kostičky. Vždy jednu palačinku si dejte na talíř, k okraji dejte část jahod, přehněte těsto a mírně zarolujte, přidejte další řádku jahod, opět zarolujte a pokračujte až ke konci palačinky.

5) Palačinky podávejte překrájené do šneků, se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Můžete také smíchat tvaroh a zakysanou smetanu v poměru 1:1 a ochutit vanilkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s červeným vínem
Pečené hrušky s červeným vínem

Inspirujte se podobnými recepty