×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Palačinky s čerstvými jahodami

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Palačinky s čerstvými jahodami

Tip do kuchyně

 

Jak perfektně zarolovat palačinky:

1) Hotové palačinky i kousky jahod si připravte na pracovní plochu. Přidat můžete i med, díky kterému se jahody k palačinkám ‚přilepí‘ a nebudou vypadávat ven. Jako ‚lepidlo‘ může zafungovat i tenká vrstva pacholíka.

2) Každou jednu palačinku potřete vždy medem, k jednomu konci – asi 2 centimetry od okraje – vyrovnejte řádku jahod, pěkně jednu vedle druhé.

3) Přehněte konec palačinky, abyste řádku překryli – zarolovali.

4) Těsně za ohyb dejte další řádku jahod, opět palačinkou pootočte, přidejte další řádku jahod a takto rolujte až do konce.

5) Všechny palačinky těsně a pečlivě zarolujte, nechte chvíli odpočinout, a pak nakrájejte na šneky.

Co budete potřebovat

300 g čerstvých jahod
zakysaná smetana nebo jogurt
Na palačinky:
300 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
600–750 ml tekutiny (bio mléka nebo vody)
1 velké vejce
sůl
1 lžička slunečnicového oleje
olej

Jak na to?

Připravte si lahodné palačinky s čerstvými jahodami. Určitě se po nich zapráší.

Palačinky připravte podle základního rozpisu:
1) V míse smíchejte prvních pět surovin, tekutiny dejte 600 ml a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc.
2) Poté těstíčko buď hned použijte nebo nařeďte zbylou tekutinou.

Usmažte palačinky:
3) Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.

Pokračujte dál:
4) Jahody omyjte, osušte a pokrájejte si je na menší kostičky. Vždy jednu palačinku si dejte na talíř, k okraji dejte část jahod, přehněte těsto a mírně zarolujte, přidejte další řádku jahod, opět zarolujte a pokračujte až ke konci palačinky.

5) Palačinky podávejte překrájené do šneků, se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Můžete také smíchat tvaroh a zakysanou smetanu v poměru 1:1 a ochutit vanilkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Palačinky s čerstvými jahodami

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Smažení Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (10)

Tip do kuchyně

 

Jak perfektně zarolovat palačinky:

1) Hotové palačinky i kousky jahod si připravte na pracovní plochu. Přidat můžete i med, díky kterému se jahody k palačinkám ‚přilepí‘ a nebudou vypadávat ven. Jako ‚lepidlo‘ může zafungovat i tenká vrstva pacholíka.

2) Každou jednu palačinku potřete vždy medem, k jednomu konci – asi 2 centimetry od okraje – vyrovnejte řádku jahod, pěkně jednu vedle druhé.

3) Přehněte konec palačinky, abyste řádku překryli – zarolovali.

4) Těsně za ohyb dejte další řádku jahod, opět palačinkou pootočte, přidejte další řádku jahod a takto rolujte až do konce.

5) Všechny palačinky těsně a pečlivě zarolujte, nechte chvíli odpočinout, a pak nakrájejte na šneky.

Co budete potřebovat

300 g čerstvých jahod
zakysaná smetana nebo jogurt
Na palačinky:
300 g jemně mleté celozrnné špaldové mouky
600–750 ml tekutiny (bio mléka nebo vody)
1 velké vejce
sůl
1 lžička slunečnicového oleje
olej

Jak na to?

Připravte si lahodné palačinky s čerstvými jahodami. Určitě se po nich zapráší.

Palačinky připravte podle základního rozpisu:
1) V míse smíchejte prvních pět surovin, tekutiny dejte 600 ml a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc.
2) Poté těstíčko buď hned použijte nebo nařeďte zbylou tekutinou.

Usmažte palačinky:
3) Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.

Pokračujte dál:
4) Jahody omyjte, osušte a pokrájejte si je na menší kostičky. Vždy jednu palačinku si dejte na talíř, k okraji dejte část jahod, přehněte těsto a mírně zarolujte, přidejte další řádku jahod, opět zarolujte a pokračujte až ke konci palačinky.

5) Palačinky podávejte překrájené do šneků, se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Můžete také smíchat tvaroh a zakysanou smetanu v poměru 1:1 a ochutit vanilkovým cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty