
Palačinky s čerstvými jahodami
Postup přípravy
Připravte si lahodné palačinky s čerstvými jahodami. Určitě se po nich zapráší.
Palačinky připravte podle základního rozpisu:
1) V míse smíchejte prvních pět surovin, tekutiny dejte 600 ml a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc.
2) Poté těstíčko buď hned použijte nebo nařeďte zbylou tekutinou.
Usmažte palačinky:
3) Pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.
Pokračujte dál:
4) Jahody omyjte, osušte a pokrájejte si je na menší kostičky. Vždy jednu palačinku si dejte na talíř, k okraji dejte část jahod, přehněte těsto a mírně zarolujte, přidejte další řádku jahod, opět zarolujte a pokračujte až ke konci palačinky.
5) Palačinky podávejte překrájené do šneků, se zakysanou smetanou nebo jogurtem.
Můžete také smíchat tvaroh a zakysanou smetanu v poměru 1:1 a ochutit vanilkovým cukrem.