×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Palačinkové mističky s tvarohem a špenátem

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s...
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Palačinkové mističky s tvarohem a špenátem

Co budete potřebovat

12 lžic plnotučného tvarohu
450 g špenátových listů
8 jarních cibulek
hrst mátových lístků
50 g piniových oříšků
sůl
pepř
6 lžic zakysané smetany
palačinky připravené podle základního rozpisu:
300 g špaldové jemně mleté celozrnné mouky
600–750 ml tekutiny (bio mléka nebo vody)
1 velké vejce
sůl
1 lžička slunečnicového oleje
olej

Jak na to?

Palačinky připravte podle základního rozpisu (V míse smíchejte prvních pět surovin, tekutiny dejte 600 ml a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc. Poté těstíčko buď hned použijte, nebo nařeďte zbylou tekutinou. Udělejte palačinky: pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.). Tvaroh smíchejte v míse se špenátem, většinou nasekané cibulky, mátou a piniemi. Podle chuti osolte a opepřete. Na každou palačinku dejte trochu zakysané smetany, část ochuceného tvarohu, posypte zbytkem jarní cibulky a opraženými piniemi.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Palačinkové mističky s tvarohem a špenátem

Svačina Snadné Česká Máta Magazín 2/2014
(0)

Co budete potřebovat

12 lžic plnotučného tvarohu
450 g špenátových listů
8 jarních cibulek
hrst mátových lístků
50 g piniových oříšků
sůl
pepř
6 lžic zakysané smetany
palačinky připravené podle základního rozpisu:
300 g špaldové jemně mleté celozrnné mouky
600–750 ml tekutiny (bio mléka nebo vody)
1 velké vejce
sůl
1 lžička slunečnicového oleje
olej

Jak na to?

Palačinky připravte podle základního rozpisu (V míse smíchejte prvních pět surovin, tekutiny dejte 600 ml a nechte vzniklé těstíčko odpočinout – minimálně hodinu, klidně ovšem i přes noc. Poté těstíčko buď hned použijte, nebo nařeďte zbylou tekutinou. Udělejte palačinky: pánev potřete vždy malým množstvím oleje, naběračkou odeberte část těsta, krouživým pohybem jej rozlijte po celé ploše pánve a z obou stran osmažte.). Tvaroh smíchejte v míse se špenátem, většinou nasekané cibulky, mátou a piniemi. Podle chuti osolte a opepřete. Na každou palačinku dejte trochu zakysané smetany, část ochuceného tvarohu, posypte zbytkem jarní cibulky a opraženými piniemi.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Inspirujte se podobnými recepty