Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Páj s jablky

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z...
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější...
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Páj s jablky

Co budete potřebovat

250 g másla
400 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
1,5 kg jablek
40 g skořicového cukru
50 cukru krupice

Jak na to?

1. Máslo pokojové teploty, mouku, 120 g moučkového cukru, prášek do pečiva a vejce smíchejte. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do lednice.
2. Jablka zbavte jádřinců, oloupejte, nastrouhejte nahrubo, zabalte do utěrky a nechte 10 minut odstát. Vymačkejte přebytečnou šťávu.
3. Jablka smíchejte se skořicí a krupicovým cukrem.
4. Kulatou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
5. Těsto rozdělte na dvě stejně velké části, vyválejte na velikost formy a pomocí válečku přendejte první těsto do formy. Druhé těsto propíchejte vidličkou.
6. Na těsto ve formě naneste jablečnou náplň a přiklopte druhým plátem těsta.
7. Pečte 20–25 minut dorůžova v troubě na 180 °C.
8. Podávejte posypané cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Páj s jablky

Dezert Snadné Něco lehkého Vegetariánské Magazín 10/2019 Počet porcí: 12 porcí
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

250 g másla
400 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
2 vejce
1,5 kg jablek
40 g skořicového cukru
50 cukru krupice

Jak na to?

1. Máslo pokojové teploty, mouku, 120 g moučkového cukru, prášek do pečiva a vejce smíchejte. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do lednice.
2. Jablka zbavte jádřinců, oloupejte, nastrouhejte nahrubo, zabalte do utěrky a nechte 10 minut odstát. Vymačkejte přebytečnou šťávu.
3. Jablka smíchejte se skořicí a krupicovým cukrem.
4. Kulatou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
5. Těsto rozdělte na dvě stejně velké části, vyválejte na velikost formy a pomocí válečku přendejte první těsto do formy. Druhé těsto propíchejte vidličkou.
6. Na těsto ve formě naneste jablečnou náplň a přiklopte druhým plátem těsta.
7. Pečte 20–25 minut dorůžova v troubě na 180 °C.
8. Podávejte posypané cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Inspirujte se podobnými recepty