Páj s jablky
Ingredience
250 g | másla |
400 g | hladké mouky |
125 g | moučkového cukru |
2 | lžičky prášku do pečiva |
2 | vejce |
1,5 kg | jablek |
40 g | skořicového cukru |
50 | cukru krupice |
Postup přípravy
1. Máslo pokojové teploty, mouku, 120 g moučkového cukru, prášek do pečiva a vejce smíchejte. Vypracujte v hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 15 minut do lednice.
2. Jablka zbavte jádřinců, oloupejte, nastrouhejte nahrubo, zabalte do utěrky a nechte 10 minut odstát. Vymačkejte přebytečnou šťávu.
3. Jablka smíchejte se skořicí a krupicovým cukrem.
4. Kulatou formu o průměru 23 cm vyložte pečicím papírem.
5. Těsto rozdělte na dvě stejně velké části, vyválejte na velikost formy a pomocí válečku přendejte první těsto do formy. Druhé těsto propíchejte vidličkou.
6. Na těsto ve formě naneste jablečnou náplň a přiklopte druhým plátem těsta.
7. Pečte 20–25 minut dorůžova v troubě na 180 °C.
8. Podávejte posypané cukrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY